Han sitter på Røde Kors-huset på Laksevåg med en haug med mynter og en bunke med sedler som er samlet inn i ankomsthallen på Flesland.

— Det er vanskelig å si hvor mye penger det er, men det må være minst 10.000 kroner, sier leder for Bergen Røde Kors Barnehjelp, Fred Risberg.

Rammer barn og unge

Nå fortviler han over at det er ingen banker som vil veksle pengene for dem.

— Vi har vært i samtlige banker i Bergen uten å få hjelp. Når det går til en god sak, så synes jeg de burde være litt mer fleksible.

Røde Kors Barnehjelp har flere prosjekter gående som de trenger støtte til.

— Dette skulle gått til ferieaktiviteter for barn og unge, leksehjelp og Røde Kors-telefonen, forteller han.

«Ukurrante sedler»

Årlig samler Bergen Røde Kors inn rundt 30.000 kroner fra bøssene på Flesland.

Ifølge Risberg vil bankene heller ikke ta imot «ukurrante sedler», det vil si annen valuta enn dollar, pund, euro, svenske eller danske kroner.

— Akkurat nå er det bare papir og metall. Vi håper vi kan finne en løsning slik at pengene kan gjøre nytte for seg, sier han.

- Umulig

— For halvannet år siden hadde vi et større utvalg av sedler, men nå tar vi kun euro, dollar, pund, svenske og danske kroner. Sånn som det er nå, er det umulig for oss å ta andre sedler. Vi blir ikke kvitt dem igjen, sier Unni Svoren, kunderådgiver hos DnB Nor.

— Det er mange år siden vi sluttet å ta mynter. Vi kan ikke ta andre sedler enn det Nokas tar. Det er bare å beklage, sier Svoren.

ANE BØRHAUG
ANE BØRHAUG
ANE BØRHAUG