• Jeg har aldri opplevd dårlig drikkekultur i Venstre, sier Erlend Horn etter voldtektssiktelsen.

Etter at Venstre-topp Helge Solum Larsen er siktet for voldtekt av et 17 år gammel jente, har flere pekt på at det er på tide å skjerpe inn drikkekulturen på partiarrangementer.

— Jeg har aldri opplevd en ukultur når det gjelder drikking i Venstre. Jeg håper virkelig at dette er et engangstilfelle, og ikke er utrykk for ukultur, sier Erlend Horn, bystyrerepresentant og fylkesstyremedlem i Hordaland Venstre.

— Vi har lang kultur for å ha det kjekt og sosialt sammen, men også for ta vare på de yngste som kommer inn i partiet, sier Horn.

- Tillitsbrudd

Horn reagerte med sjokk og vantro da han i går fikk vite at nestleder Solum Larsen er siktet for voldtekt mot et yngre medlem i partiet.

— Ufattelig kjipt at slike ting skjer. Omstendighetene er fortsatt uklare, men et tillitsbrudd er det uansett., sier han.

I kveld skal han møte de andre Venstre-politikerne i Bergen for å snakke om den tunge saken.

Et personlig ansvar

Voldtekten skal ha skjedd i Suldal natt til søndag under partiets fylkesårsmøte. Horn tror alkohol har noe å si for at slike ting skjer.

— Men de fleste klarer å håndtere det. Det er et personlig ansvar alle har, spesielt i et parti som Venstre med frihet under ansvar som grunnregel.

Han berømmer partiledelsens håndtering av saken.

— De tok tak i dette med en gang og skjulte ikke noe som helst. Nå er det aller viktigste å ta vare på den svakeste parten i denne forferdelige saken, sier Horn.