• Jeg har ingen belegg for å si at det eksisterer en ukultur i Os, selv om vi kommer litt uheldig ut av denne saken.

Det sier Os-ordfører Terje Søviknes til bt.no. Han måtte i dag vitne i en arbeidsrettssak i Gulating lagmannsrett. En ansatt i Os kommune fikk sparken etter å ha surfet etter halvnakne jenter på nettet.

Fagforbundet mener oppsigelsen er usaklig, blant annet fordi en annen ansatt skal ha sendt ut langt grovere bilder i faste eposter til ansatte under tittelen «FREDAGSDAMER».

Os kommune hevder at den tidligere ansatte har vært illojal over lengre tid. Tingretten fant også at oppsigelsen var saklig begrunnet, selv om retten ikke la vekt på nettsurfingen.

Klart reglement - Kommunen har et helt klart og tydelig IKT-reglement. Å videresende pornografisk materiale er forbudt, men man kan ikke gardere seg mot alle mailer som kommer rennende inn, sa Søviknes i retten.

Ordføreren sa at også han mottar slike kjedemailer, opptil ti om dagen, men at han sletter dem så snart han kan.

— Jeg har ingen belegg for å si at det eksisterer en ukultur i Os, selv om vi kommer litt uheldig ut av denne saken, sier Søviknes.

Forliksforsøk mislyktes Søviknes forstår ikke hvorfor han har blitt stevnet i denne saken, siden han ikke har direkte arbeidsgiveransvar for personen som er oppsagt.

— Det må være fordi stevningen skaper blest om saken, sier ordføreren til bt.no.

Partene prøvde i går ettermiddag å få til et forlik, uten å lykkes.