E134 ble gjenåpnet klokken 01.12 etter at snømassene var fjernet på vegen mellom Hamre og Håra.

— Det er konstatert at ikke var biler eller folk i raset. Mer er det egentlig ikke å si fra politiets side, sier Ronny Lentføhr til bt.no onsdag morgen. Han er operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Tirsdag kveld sa politiet at et vitne som hørte raset komme, ikke hadde sett noen biler i området. Vitnet hadde fri sikt til hele rasområdet.

Brannveset og en hundeekvipasje gjorde søk i rasområdet. Geologer må ha dagslys for å kunne vurdere faren for nye ras.

Mindre enn antatt

Ved Vegtrafikksentralen onsdag morgen sier de at veien er åpnet i full bredde. Klokken 22.45 tirsdag fikk sentralen melding om at raset var mindre enn først antatt.

— Gjenåpningen av veien ble meldt inn til oss klokken 01.01 natt til onsdag, fra en kontrollingeniør i Vegvesenet. Eneste endring er at det er skiltet for manglende rekkverk, sier vaktoperatør Stig Arild Øystese.

Ifølge ham skal det være mindre rasfare på stedet i dag, grunnet fallende temperatur.

- Hele huset ristet

Politi og ambulanse ankom raskt rasstedet mellom Hamre og Håra E134, hovedveien mellom Bergen og Kristiansand over Haukeli. Rasstedet ligger Røldal i Odda kommune i Hordaland.

Første melding om skredet kom inn til politiet klokken 21.20 tirsdag. Et kvarter senere var politiet fremme.

- Jeg stod på verandaen da det skjedde, hele huset ristet

Nabo Pelle Gangeskar

Nabo Pelle Gangeskar følte skredet på kroppen.

— Jeg stod på verandaen da det skjedde, hele huset ristet, sa han til bt.no tirsdag kveld.

Gangeskar var på rasstedet kun minutter etter at snømassene veltet nedover fjellsiden. Han omtalte det som et massivt og kompakt ras.

— Det dro med seg flere hundre meter av autovernet, og jeg vil tro snømassen er cirka fire meter høy og i hvert fall 40 meter lang, fortalte Gangeskar.

Politiet anslo raset til å være flere hundre meter bredt.

Hunder søkte i natt

Mannskaper fra Norske redningshunder søkte tirsdag kveld i snømassene.

— Foreløpig har vi ikke funnet noen folk. Jeg har ikke snakket med så mange på stedet, jeg gikk rett i søk med en gang jeg kom hit, sa hundefører Alf Lund natt til onsdag.

- Hvordan er forholdene?

— Det er veldig bratt og klumpete her, sa hundeføreren.

Norske redningshunder hadde sent tirsdag kveld to hunder på rasstedet, og flere var på vei. Stjerneklar himmel og fint vær ga gode søkeforhold.

— Hundene har ikke gjort noen markeringer hittil. De har ikke vist noen interesse heller, og det er vanligvis det første de gjør hvis det er mistanke om folk i raset. Så det er et godt tegn, sa Lund.

VITNE: - Hele huset ristet, sier nabo Pelle Gangeskar.
PRIVAT