Kirken på Nysæter, like ved ungdomsskolen hvor 13-åringen går, har vært åpen hver kveld etter drapet i Sagvåg. Sogneprest Arnt Johan Vistnes har vært blant dem som har vært der for å møte dem som trenger noen å snakke med, etter tragedien som har rammet øyen.

Søndag formiddag ledet han de om lag 50 fremmøtte gjennom gudstjenesten. «Bygden vår er i sorg», var de første ordene som ble sagt fra alteret.

— Har ikke ord

— Vi er rammet av noe vi ikke kjenner maken til fra før. Noe vi ikke helt har ord for. Vi er samlet i dette rommet, som kan ta i mot noen av våre ordløse tanker.

I forbønnen ble det bedt for familiene som er rammet av drapet. Vistnes forteller etterpå at mye av prekenen ble til mens han sto der.

— Det har vært veldig vanskelig å forberede seg til gudstjenesten i dag. Jeg måtte forkaste prekenen jeg hadde.

Etter nattverden tente kirkegjengerne lys for dem som er rammet av tragedien.

— Jeg er stolt av bygden vår, og måten de har reagert på. Det har ikke vært sinne og aggresjon, men sorg og omsorg. Det er med på å skape trygghet mellom husene, og er lovende for veien fremover, sier Vistnes.

GUDSTJENESTE: I kirken på Nysæter søndag.
JØRGEN KVALSVIK

Åpen kirke

Flere ungdommer deltok under gudstjenesten, i forbindelse med konfirmasjonsundervisningen.

— Jeg ble med sønnen min hit i dag, for å støtte ham. Mange av dem som er her har kjent 13-åringen siden de gikk i barnehagen. Det er tøft, sier en far.

De to dagene kirken har vært åpen, har sogneprest Vistnes møtt mange forskjellige reaksjoner fra folk, forteller han.

— Ingen av oss har noen kloke ord på hjertet som kan helbrede det vonde som har skjedd. Vår viktigste oppgave er å være her, sier Vistnes.

Også søndag kveld vil kirken være åpen for dem som ønsker å samles der.

GUDSTJENESTE: Stord-samfunnet er preget etter drapet på den tre år gamle gutten søndag.
JØRGEN KVALSVIK