Dagen ble ikke helt den samme for Thorsen da han åpnet VG på lørdag. Der fikk han se et bilde av seg selv og en eldre kvinne, under tittelen «Ungkarsjakt med mor på kjøpet».

I artikkelen omtales han som deltaker i et realityshow i Nederland for «innbarka ungkarer» som får hjelp av mamma til å finne seg kvinnfolk.

– Det var nytt for meg, sier en lattermild Thorsen, som blant annet er kjent fra forestillingen «Ballader och Grimascher» om Cornelis Vreeswijk.

En flom av tekstmeldinger

Thorsen er blitt en etterspurt mann etter oppslaget. Lørdag kveld mottok han mellom femti og hundre tekstmeldinger fra venner og bekjente som lurte på hva i all verden det var som foregikk?

– Jeg måtte svare det samme til dem alle: At jeg ikke er en innbarka ungkar, og at jeg ikke har vært med i noen realityserie i Nederland. Og at kvinnen på bildet ikke er min mor, sier Thorsen.

Bildene forvekslet Bildet som er blitt brukt er tatt fra en promoteringsfilm for TV 2s nye realitysatsing der ungkarer, med hjelp fra sine mødre, skal på tv for å få seg kjæreste. Serien har hatt stor suksess i Nederland.

– Jeg er med i promoteringsfilmen. Men jeg har ingen planer om å delta i serien, forsikrer Thorsen.

Informasjonssjef i TV 2 Marianne Røiseland sier de sendte to bilder til VG i forbindelse med artikkelen. Ett fra serien i Nederland og ett fra promoteringsfilmen. Disse er senere blitt forvekslet.

Tar det med ro

Redaksjonssjef i VG, Jan-Erik Lauré, sier de ikke har oppfattet at det dreier seg om bilder fra en promotertingsfilm.

– Det er en glipp som vi beklager, og som vi håper skuespilleren tar med sedvanlig bergensk ro, sier Lauré.

Det gjør Thorsen.

– Jeg kommer til å ta kontakt med VG over helgen for å høre hva som har skjedd. Men i utgangspunktet tar jeg dette med et smil, sier Thorsen.

Han ønsker for øvrig ikke å gå i detalj om sin egen sivilstatus, eller om denne har endret seg siden lørdag.

POPULÆR KAR: Skuespiller Steinar Thorsen har fått mellom 50 og 100 tekstmeldinger etter at VG ved en feiltakelse presenterte ham som en nederlandsk ungkar på kvinnejakt.