• Det var en liten post-it-lapp. Jeg husker ikke helt hva som sto på den, sier Stian Henriksen. Han har i flere dager følt at politiet mistenkeliggjør ham.

Det var 24-åringen fra Bergen som fant lappen der det sto at Anne Slåtten var redd. Han var også den siste som hørte livstegn fra den drepte studenten.

— Jeg ønsker ikke å kommentere hva som sto på lappen, og jeg er faktisk ikke sikker på om andre kan ha lest den før politiet fikk den, sa Henriksen til Bergens Tidende i går kveld.

— Hvorfor kan du ikke si hva som sto på lappen?

— Fordi jeg ikke har lyst å være mer i mediene. Det blir så altfor mye. Folk ringer hele tiden, sa 24-åringen.

Bare tre i hybelhuset

Tidligere på dagen kritiserte Henriksen drapsetterforskerne i en rekke medier. Helt siden hybelsamboeren ble meldt savnet, har han følt at politiet behandler han som mistenkt i saken.

— Jeg synes det er ubehagelig. Det er ikke bare er jeg som reagerer på fremgangsmåten deres. Flere andre studenter føler det samme. Vårt eneste ønske er at den som gjorde dette blir tatt.

Foruten den drepte overnattet kun to personer i hybelhuset på Hamretunet natt til søndag - Henriksen og ingeniørstudenten Stig Olav Eltvik.

Ifølge Henriksen kom Anne Slåtten hjem klokken 2330 lørdag. Hun hilste på ham, gikk inn på hybelen sin og låste døren. Dette er siste sikre observasjon av den 22 år gamle kvinnen.

Henriksen forklarer at han våknet klokken 0600, men ble liggende i sengen. Cirka 0630 oppfattet han at noen dusjet og 20 minutter senere slo ytterdøren.

Han så ikke Anne Slåtten forlate huset, men føler seg sikker på at det var henne han hørte. Selv kjørte han til jobb ved sentralsjukehuset litt over klokken 0700.

— Jeg kjørte en annen vei enn den Anne gikk, sier Henriksen til NTB.

Han ante ikke at noe var galt før han kom hjem søndag ettermiddag. Da ringte urolige kolleger fra Slåttens arbeidsplass.

— Klokken var litt over 1500. Etter en kort stund varslet jeg politiet.

Får ikke hente klær

Hele bofellesskapet ble sperret av bare to timer etter at Slåtten var meldt savnet. Henriksen reagerer på at han ikke fikk gå inn og hente klærne sine. Politiet ga andre tillatelse til å pakke personlige eiendeler, men Henriksen ble nektet.

— Jeg fikk bare hente lommeboken og bilnøklene. Noe annet lot de meg ikke ta ut av huset, sier han.

I et intervju med TV2 Nettavisen kritiserte han i går politiet for å vise dårlig skjønn. Han mener forskjellsbehandlingen mistenkeliggjør ham.

— Jeg har fått tilbakemeldinger fra venner og kjente som synes politiets fremferd stiller meg i et dårlig lys.

Henriksen ble kalt inn til avhør allerede søndag kveld. Han var hos politiet i drøye to timer, avhøret ble først avsluttet ved midnatt.

— Jeg vil ikke si hva de spurte om, men både jeg og andre studenter synes politiet er veldig krasse under avhørene.

Veldig uerfarne

De siste dagene har vært svært tunge for Henriksen og hans åtte hybelsamboere.

— Det er ingen grunn til å mistenke noen av oss. Vi i bofellesskapet har alt på det rene. Alle var på jobb da ugjerningen skjedde.

Han er takknemlig for at lensmannen i Førde i går avkreftet at personer i bofellesskapet var mistenkte.

— Politiet her er veldig uerfarne med slike store saker. De gjør nok så godt de kan, og har sikkert ikke ment å mistenkeliggjøre noen, sier 24-åringen.

I går formiddag skrudde Henriksen av mobiltelefonen og skaffet seg hemmelig telefonnummer. Pågangen fra pressen ble for stor.

— Jeg er forferdelig sliten. Jeg håper dette snart er over, sier 24-åringen

Men han må forberede seg på å bli kalt inn til nye avhør. Politiet varslet i går at de har flere spørsmål til ham og de andre i bofellesskapet.

— Det ligger ingen dramatikk i dette. De ble avhørt da dette fortsatt var en forsvinning. Nå er saken en annen og vi har nye spørsmål, sa politiinspektør Ronny Iden under en pressekonferanse i går formiddag.

FOTO: SCANPIX