— Nei, rent værmessig har det ikke vært så dårlig vær. For det har vært mye oppholdsvær. Faktisk så har vi hatt mindre nedbør i juni i år enn det som er normalen. Normalen for nedbør i juni er 132 mm. Så langt har det kommet 43 mm. Dermed ligger det an til å bli mindre enn normalt, sier Magnus Anglevik ved Værvarslinga på Vestlandet.

— Men temperaturene da?

— Ja, de har ligget noe under normalt. Men det har vært like kaldt før. I 1996 gikk det lang tid før vi passerte 20 dager. Men da det endelig gjorde det fikk vi 29 dager med sol, sier han.

— Så det er håp fremover?

— Ja, det er det absolutt. I Nord-Norge har de det varmt og godt om dagen. Så varmluften er ikke langt unna. I de siste årene har det dessuten vist seg at høsten pleier å være finest, sier han.

Han forteller at det i 1964 ble målt 1,6 grader den 1. juni i Bergen.

— Så lavt har vi ikke hatt i år, trøster Anglevik.

Unormalt eller ikke. Temperaturene i år har tidvis holdt oktoberstandard. Den 13. juni var gjennomsnittstemperaturen i Bergen 11,2 grader. Det var den også 20. og 21. oktober!

Meteorolog Arnstein Tjøstheim ved Meteorologisk institutt i Bergen ser ikke like lyst på fremtiden som Anglevik.

— I dag blir det litt nedbør tidlig på dagen. Men så bedrer det seg utover ettermiddagen. Men allerede torsdag blir det regn igjen. Og frem til og med neste tirsdag blir det nok en periode med nedbør og lite sol.