Det opplyser hans advokat Brynjar Meling, som snakket med klienten sin på telefon i går kveld.

— Politiet mener han har fått tilbud om legetilsyn, han oppfatter det ikke slik selv. Jeg er imidlertid beroliget etter en lengre samtale med fengselsledelsen, som forsikrer at de vil ivareta ham best mulig med de ressursene de har til rådighet.

39-åringens tidligere advokat Arvid Sjødin har blitt enig med politiet om at det ikke skal gjennomføres avhør av mannen hele neste uke, på grunn av hans helsetilstand.

— Min klient husker ingenting av hva som har skjedd. Jeg legger til grunn at det ikke blir noen avhør i neste uke, sier Meling. Han regner med å møte klienten neste gang på fredag.

Politiet har ikke fått svar verken på hvor mannen beveget seg i timene etter drapet, eller om han planla en lengre reise da han ble stoppet i Aurland. Politiet vil heller ikke si noe som helst om drapsvåpenet.

Advokat Helge Hansen, som bistår Ingse Merete Rønnestads familie, bekrefter overfor BT at han ikke fikk tilsendt brevet VG omtalte i går der Bergen tingrett advarte mot at 39-åringen var psykisk ustabil.

— Jeg oppdaget brevet da jeg selv gikk gjennom rettens mappe med saksdokumenter. Siden dette brevet ikke omhandler selve saken, er det forståelig at det ikke ble sendt til meg. Sett i ettertid skulle jeg likevel ønske at det hadde skjedd, sier Hansen. Han varslet sin klient om dokumentet kvelden før det tragiske drapet i parkeringshuset.

Advokaten mener innholdet i brevet var symptomatisk for hans og Rønnestads inntrykk av 39-åringen.

— Vi mente at det var ufornuftig av ham å starte alle disse rettssakene, og at han hadde en spesiell og vanskelig fremferd. Sånn sett ble jeg ikke overrasket eller alarmert over innholdet i brevet. Men hvis jeg hadde hatt tilgang til det tidligere, og i tillegg visst om opplysningene fra Sjøforsvaret, og at han hadde våpen, så ville vi kanskje lagt sammen to og to. Om vi da hadde dratt noen konklusjoner, er umulig å si. Det er lett å være etterpåklok, sier Hansen.

I går møttes personalet på skolen til de to guttene som torsdag mistet sin mor i p-hus-drapet.

— Vi hadde en samling med alle skolens lærere og avdødes nærmeste pårørende, og med psykolog til stede. Vi diskuterte hvordan vi skal håndtere dette på en best mulig måte, sier guttenes rektor, som på dette tidspunktet ber om anonymitet og ro for å kunne takle situasjonen best mulig .

I dag starter skolen opp igjen etter vinterferien. Klasseforstanderne og ledelsen vil da ta opp drapssaken med alle klassene.

— Dette er en helt uvirkelig situasjon, sier rektoren, som selv ble informert om drapet bare timer etter at skuddene falt i City Park på torsdag.

— Vi har veldig vondt av barna som har mistet sin mor, og ikke minst resten av familien, sier rektoren.

Alle bydeler i Bergen har egne kriseteam som kan settes inn ved plutselige dødsfall og andre kriser, men det finnes ikke bestemte rutiner for hvordan et slikt tilfelle skal håndteres.

— Det er heldigvis ikke mange skoler som har opplevd noe slikt, sier rektoren.

Han forteller at skolen har hatt et utmerket samarbeid med Ingse Merete Rønnestad om hennes to sønner. Skolen har også hatt kontakt med guttenes far, den drapssiktede 39-åringen, men rektoren vil ikke si noe om hvordan dialogen var med ham.

— Det ønsker jeg ikke å kommentere.