Det er parkeringssjefens dom etter å ha tatt en tur i sentrum for å sjekke parkeringen nå når 30 trafikkbetjenter er ute i streik.

— Jeg så ingen parkerte biler som hindret fremkommelighet. Nå har jeg vært over store deler av sentrum og må si at jeg er imponert over folks parkering. Det er ikke alle som har betalt på avgiftsparkeringen, men mange har gyldig billett, sier trafikkbetjentenes seksjonsleder i Bergen Parkering, Arvid Heggestad, som synes det er bra at folk er så pliktoppfyllende.

Har gebyrblokken klar

Også politiet har inntrykk av at dette går bra. Leder for politiets trafikkseksjon ved Sentrum politistasjon, Jens Kleppe, har ikke sett noe tegn til kaos og mener folk flest er lovlydige.

— Vi er ute på veiene med motorsykler og patruljer som vil reagere der det trengs. Ellers er publikum flinke å melde fra, sier Kleppe.

Politiet vil gripe inn dersom det er nødvendig for å sikre trafikksikkerhet og fremkommelighet, ikke minst for utrykningskjøretøy.

- Kan stå om livet

  • Når brannvesen og ambulanse skal frem, kan det stå om livet, så det er viktig at folk respekterer skiltingen. det er en årsak til «Stopp forbudt»-skilt, sier Kleppe.

Men helt fritt frem er det ikke. Dersom streiken blir langvarig og færre beholder respekten for lovlydig parkering, vil parkeringsselskapet vurdere å sende ut sjefen sjøl.

— Skulle det bli helt spinnvilt så må vi vurdere om jeg skal trekke i uniform og ilegge noen bilister bøter, ja, sier Heggestad.