— Jeg har vært borte i tilsvarende saker, og det er ikke vanlig at advokater mister bevillingen sin på grunn av en promillekjøring, sier leder i Advokatforeningen Berit Reiss-Andersen.

Hun understreker likevel at det er fullt mulig å miste retten til å drive som advokat som følge av en straffbar handling.

— Generelt så er det slik at en handling som skjer mens advokaten er på jobb er sjansen større for at noe slikt skal skje, sier hun.

- Leit

Lederen vil ikke uttale seg om den aktuelle saken i Bergen.

— Det er alltid leit hvis en advokat blir siktet for en straffbar handling. Men vi skal ikke forhåndsdømme noen, heller ikke en advokat, sier Reiss-Andersen.

Bergensadvokaten hadde vært på fest og drukket betydelige mengder alkohol da han satte seg i Jaguaren for å kjøre hjem. I en rundkjøring i Nesttunveien gikk det galt. I stedet for å følge veien rundt, braste bilen rett gjennom.

— Dette er en ekstremt pinlig situasjon for meg. Jeg vil verken forklare eller bortforklare det som skjedde, sier den angrende mannen til bt.no.

- En katastrofe

Farten skal ikke ha vært stor.

— Jeg har ikke så lyst til å kommentere dette noe videre. Denne hendelsen var en katastrofe og veldig ille, sier advokaten til bt.no.

Han bedyrer at han aldri før har gjort noe tilsvarende.

— Det er ingen formildende omstendigheter for slike ting. Jeg må bare ta konsekvensene, sier mannen.

- Sterkt påvirket

Hva han kan vente seg er avhengig av hva analysen av blodprøven viser. Straffereaksjonen er knyttet til konsentrasjonen av alkohol i blodet.

— Vekter meldte om en bil som hadde kjørt over rundkjøringen. Føreren i bilen prøvde å starte opp for å komme av gårde igjen, men politiet kom og pågrep han, sier operasjonsleder Ronny Lentføhr ved Hordaland politidistrikt.

Det ble tatt blodprøve av advokaten.

— Han var sterkt påvirket, sier Lentføhr.

Bergensmannen slapp likevel å tilbringe natten i arresten.

— Vi fikk ikke gjennomført blåsetest i natt, men det ble tatt blodprøve av bilfører. Resultatet av blodprøven foreligger ikke før om en ukes tid, sier operasjonsleder Gjesdal i Hordaland politidistrikt til bt.no i ettermiddag.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 02.23. Bilen ble tauet inn.

BJØRN OTTO AARHEIM
BJØRN OTTO AARHEIM
BJØRN OTTO AARHEIM
BJØRN OTTO AARHEIM