— Jeg er ikke skyldig, erklærte 35-åringen da rettssaken startet i Bergen tingrett i mandag morgen.

Fotballpuben

Mannen er tiltalt for voldtekt av to kvinner i mars i år. Den ene sov eller var beruset og skal ha blitt filmet med mobilen.

35-åringen fortalte i retten at han traff kvinnen på Fotballpuben, før de gikk hjem til ham og hadde frivillig samleie.

— Hun var i godt humør, ikke full. Det eneste jeg gjorde galt var å filme henne uten samtykke. Jeg skammer meg over det. Men jeg har aldri voldtatt noen. Jeg er ikke en sånn person, sa han i retten.

Den andre kvinnen sier han at han ikke har hatt samleie med. Derimot endte et nachspiel i mannens leilighet med lekeslåssing, ifølge tiltalte. Påtalemyndigheten mener derimot at 35-åringen voldtok henne.

Etter det angivelige overgrepet gikk den 23 år gamle kvinnen fra mannens adresse, men anmeldte ikke forholdet. Årsaken skal være manglende tiltro til at politiet kunne hjelpe henne.

- Venninner

Anmeldelsen kom likevel, men på en tilfeldig måte, da hun samme ettermiddag satt på Logehagen sammen med en kamerat og så 35-åringen komme ut av utestedet Bocca. Hun pekte på ham og ropte at det var han som voldtok henne.

Kameraten hennes stormet etter ham, og tok ham igjen på Torgallmenningen. 23-åringen kom løpende etter og begynte å kjefte på den utpekte overgriperen.

Hun gikk også til en politipatrulje som tilfeldigvis var på stedet. De reagerte kontant og pågrep 35-åringen etter bare noen få sekunder.

GORDON ANDERSEN (mms)
Silje Katrine Robinson