— Det er mange som sier at det er dyrt å leve her, men jeg synes ikke det er så verst. Bensinprisen er blant annet nokså lik i Norge som i Polen. Der må du ut med fem zloty per liter, som tilsvarer cirka ti norske kroner. Med lønnsnivået der, er det nesten uoverkommelig. Sånn sett er det billigere i Norge, og standarden er også mye bedre, sier Staszowski til Bergens Tidende.

Han har bodd og jobbet utenfor hjemlandet sitt de siste ti årene. Etter å ha jobbet i flere europeiske land, som Tyskland, Bulgaria og Tsjekkia, falt valget til slutt på Norge og Bergen. Siden februar i fjor har han arbeidet her som tømrer gjennom Adecco.

— Jeg kom til Norge - som alle andre - for å tjene penger. Penger er ikke alt, men det er vanskelig å leve uten, smiler Staszowski.

Her tjener han mye mer enn han gjorde i en tilsvarende stilling i Tyskland.

Staszowski arbeider sammen med en av sønnene sine på bygningsanlegget på Sandsli. Hjemme i Polen har han en sønn til, og også kone og en datter. De ser han tre-fire ganger i året.

— Det er vanskelig for dem å flytte hit. Særlig for min 16 år gamle datter, sier han.

- IKKE SÅ VERST:- Det er mange som sier at det er dyrt å leve her, men jeg synes ikke det er så verst, sier polske Leszek Staszowski. (FOTO: HELGE SUNDE)