Forhandlingsdelegasjonen fra Utdanningsidrektoratet ble møtt av over 40 voksne og barn fra Hunstad skole og Pinnelien barnehage , da de ankom Bergen Rådhus i formiddag.

De kom til det første forhandlingsmøtet mellom staten og Bergen kommune om organiseringen av skoletilbudet til de døve barna.

Staten har varslet at de ikke lenger vil ha ansvar for heltidselevene, men vil at kommunene skal overta. Foreldregruppen er rasende og budskapet klart.

La barna beholde skoletilbudet

— De må ikke ta skoletilbudet fra disse barna. Lokalskolene har ingen mulighet til å gi de et like godt tilbud, sier foreldrerepresentant i Pinnelien barnehage, Kenneth Neteland.

Barnehagen tar i mot både hørende og hørselshemmede barn.

Demonstrasjonen i dag ble organisert av Bergen Akademiske og Sosiale Tegnspråklige forum, BEAST.

— Det er veldig viktig å protestere mot dette, disse barna trenger virkelig Hunstad skole, sier 3.års døvetolkstudent, Magdalene Wahl Nordal.

Hun var veldig fornøyd med oppmøtet.

Hunstad skole har i dag 18 elever på heltid, 40 på deltid og 70 kurselever. Elevene kommer fra 90 enkeltskoler fra hele 50 kommuner på Vestlandet.

Neteland frykter at dersom staten beholder ansvaret kun for deltids— og kurselevene vil de ikke få et godt læringsmiljø sammen med de andre elevene slik de har i dag .

Kanskje må de gå til en konsulent hos Stat Ped vest på Eikelund, istedet for å være sammen med de andre barna.

— Hjemmeskolene vil heller ikke kunne gi et godt nok tilbud til de døve barna og det kan bli mye ensomhet, trakassering, mobbing og annet trist for barna. sier Neteland.

Forhandlinger i gang

Det var hans døve datter Emilie (6) som fikk overlevere underskriftslisten til avdelingsdirektør Jorunn Holen fra Utdanningsdirektoratet.

Sammen med seniorrådgiver Arvid Rørtveit og divisjonsdirektør Annemarie Bechmann Hansen møtte hun demonstrantene på vei inn til møtet med kommunalråd for barnehage og skole i Bergen kommune, Anne Marit Presterud.

— Vi har fått innspill og er blitt gjort oppmerksom på deres ønsker. Disse foreldrene har gjort jobben sin og fått gjennom sine argumenter, sier Bechmann Hansen.

- Kommuneøkonomien er ikke alltid like god, tror du disse barna vil få et like godt skoletilbud når det er kommuneøkonomien som skal avgjøre?

— Vi er innstilt på å få til en god løsning og det har vi vært hele tiden, sier Bechmann Hansen.

Hun sier de har en god dialog med Bergen kommune. Foreldregruppen vil få informasjon om frister og tid for nye møter i forhandlinegne etter møtet i dag.

— Vi mener barnas skoletilbud er tryggere, mer langsiktig og forutsigbart med staten som eier, sier Neteland.