For knappe to uker siden fikk 32-åringen beskjed om å pakke sakene sine og komme seg ut av fengselet innen noen timer. Noen andre trengte cellen hans. Med bare noen hundrelapper i lommeboken og ikke noe sted å bo ble rusmisbrukeren og gjengangeren hos politiet satt på gaten.

I går ble mannen fengslet siktet for å ha stjålet en bil og en moped i Bergen sentrum fredag. Mannens forsvarer, Steinar Yndestad, mener 32-åringen burde fått en ny sjanse.

— Min klient var forberedt på å sone de siste femti dagene av straffen sin. Politiet burde latt mannen fått en sjanse til å få tingene på plass før de setter han inn igjen. Han har måttet bo hos venner i det kriminelle miljøet. Da er det ikke rart at han begår nye lovbrudd, sier Yndestad.

Han har nå påkjært varetektskjennelsen til lagmannsretten. Ifølge Yndestad hadde klienten avtalt et møte med sosialkontoret mandag.

Politiadvokat Eli Valborg Valheim synes det er svært uheldig at fanger blir satt på gaten uten noen mulighet til å klare seg selv. Hun mener likevel at dette ikke har innvirkning på den konkrete saken mannen er siktet for.

— Mannen har begått straffbare handlinger og det var fare for gjentakelse. Neste løslatelse bør planlegges bedre, sier Valheim.