Jarle Olsen har forklart at han møtte drapsofferet Øyvind Bjarte Madsen første gang da fotballspilleren (27) tok med Madsen på et nachspiel hjemme hos Olsen. Olsen har forklart at han mener dette kan ha vært nyttårsaften 99/00, men at det kan ha vært tidligere. Han har blant annet nevnt romjulen som et mulig tidspunkt i sin forklaring for retten.

Advokat Thomas Randby, som forsvarer 27-åringen, trakk imidlertid frem telefonutskrifter som viser en rekke kontakter mellom Madsen og Olsen i desember 1999, altså før nyttårsaften, som har vært tidspunktet Olsen har holdt om mest sannsynlig.

— Et spill

Årsaken til at Madsen ble tatt med til nachspielet, skal ha vært at 27-åringen hadde fått greie på at Madsen solgte amfetamin i Olsens marked, og at de ville finne ut av dette.

— Kan du huske denne kontakten med Madsen, spurte Randby.

  • Nei. Jeg har jo hele tiden sagt at jeg mener bestemt det var nyttårsaften vi møttes, men jeg har også sagt at det kan være noe tidligere, sa Olsen.

Randby påpekte også at Olsen har forklart at han og 27-åringen satte i gang et spill overfor Madsen, der 27-åringen skulle finne ut av hva Madsen drev med.

27-åringen skulle ifølge Olsen kjøpe amfetamin av Madsen. 27-åringen skulle si at han var misfornøyd med Olsen, og at han ville selge litt på si.

- Vær høflig

Randby synes denne forklaringen rimer dårlig med at Olsen samtidig har snakket med Madsen nærmest daglig, enkelte ganger flere ganger til dagen, i en periode.

— Hva er det du snakker med Madsen om i disse samtalene, spurte Randby.

— Det kan være så mangt, svarte Olsen

Randby ville ikke slippe spørsmålet så lett.

— Hør nå Jarle Olsen, du har kommet med denne versjonen om at NN (27-åringen) hadde et hemmelig opplegg med Madsen, og skulle si han var misfornøyd med deg. Da gjenstår spørsmålet - hva snakket du med ham om?

— Vær rolig, still høflige spørsmål, så skal du få høflige svar. Ikke prøv deg, svarte en tydelig provosert Jarle Olsen, og fortsatte:

— Jeg har aldri lagt skjul på at i den perioden jeg møtte Madsen, etter det nachspielet, hadde vi mye kontakt.

- Forbanna

Etter at retten tok en kort pause, forklarte han at 27-åringens spill overfor Madsen kom senere.

— Har du snakket med politiet om dette i pausen, spurte Randby.

Olsen benektet at han hadde diskutert sin forklaring med politifolkene som følger ham.

— Jeg snakket til meg selv, og sa at jeg var forbanna fordi du kalte meg en løgner, sa han.

JAN M. LILLEBØ