EIRIK DAMSGAARD DAG IDAR TRYGGESTAD GARD STEIRO

nyhet@bt.no

Med bart hode og kraftige gullringer i begge ørene, forklarte HA-medlemmet at mc-klubbene hjelper hverandre — med motorsykkeldeler. - Vi hjelper folk med mc-deler, uansett klubb. Vi hjelper folk i nød, sa 41-åringen.

Han var tidligere siktet i Union-saken, men siktelsen ble henlagt på grunn av bevisets stilling. Mannen avviste at han har hatt noen rolle overfor Union MC.

— Men jeg har prøvd å mekle mellom Union og de som flyttet fra Bergen. Jeg ble satt til å løse et tvistemål.

Mannen benektet enhver befatning med hasjpartiet. Tvistemålet skal dreie seg om et økonomisk oppgjør etter at nye personer overtok driften av klubblokalet i Osveien 16.

Flere vitner måtte i går svare for den angivelige pengetransporten på flere hundre tusen kroner fra Bergen til Oslo, som var del av forskuddsbetaling for hasjpartiet som senere kom i retur.

En 29 år gammel HA-aspirant, som tidligere var medlem i Union, fikk høre flere lydbånd angående en leveranse. I en samtale mellom 29-åringen og den hovedtiltalte Union-lederen, gikk det frem at en person på vei fra Bergen ble stanset av dårlig vær på fjellovergangen Aurland-Hol, og at noe begynte å haste fordi «toget gikk».

— Kan du si meg hva dette går i? spurte aktor, statsadvokat Gert Johan Kjelby.

— Jeg vet ikke hva det kan være. Men det kan være flasker med lystgass, svarte 29-åringen.

— Skulle NN (navn på vedkommende, red.anm) over fjellet av den grunn, spurte aktor?

— Det var ikke jeg som sendte ham.

Senere spurte aktor 29-åringen om han skulle motta penger, som siden skulle betales videre?

— Det ønsker jeg ikke svare på, hvis det kan utsette meg for straff, svarte 29-åringen og henviste til rettigheten som ethvert vitne har i en norsk rettssal.

41-åringen og 29-åringen ble begge dømt til lange fengselsstraffer i Asker og Bærum tingrett i forrige uke, for befatning med innførsel av 346 kilo hasj i en annen sak.

Påtalemyndigheten mener Union MC i Bergen har drevet rene pengeinnsamlingen på Vestlandet, før hasjen kom til Bergen. En 33 år gammel mann med tilknytning til mc-miljøet i Florø bekreftet at han lånte hovedtiltalte 66.000 kroner.

— Han skulle kjøpe seg sykkel, sa 33-åringen.

I en avlyttet telefonsamtale blir det ved en anledning nevnt «sånne brune greier». 33-åringen avviser at dette dreier seg om hasj, og sa i retten at det må være snakk om anabole steroider.