Hilde Harbo/Aftenposten.no

Faren til 21-åringen som er ettersøkt etter drapet på den norske studenten Martine Vik Magnussen, sier han vil slå hånden av sin sønn dersom det viser seg at han er skyldig i drapet.


Shaher Abdulhak driver forretninger med det bergensbaserte oljeselskapet DNO i Jemen. Trolig var det derfor milliardæren befant seg i Bergen med privatflyet sitt natten da Martine Vik Magnussen forsvant.

— Uskyldig til det motsatte er bevist - Min klient sier at Farouk ikke er hans sønn lenger, og at han vil slå hånden av ham, dersom han har drept den norske studenten. Samtidig understreker han at sønnen er uskyldig inntil det motsatte er bevist, sier Shaher Abdulhaks talsmann i London, PR-agenten David Wilson.

Faren sendte i påsken ut en uttalelse der han ga uttrykk for at familien ikke ville være forbundet med en person som har gjort noe galt.

- Vil slå hånden av sin sønn I et intervju med Daily Mail sier Farouk Abdulhaks advokat, Mohammed Al Bakwli, at dette ikke kan tolkes som at han slår hånden av sin sønn:

— Det er ikke sant at han vil fornekte sin sønn. Uansett hva han har gjort eller ikke gjort, er han fortsatt hans sønn. Men han har sagt at han ikke vil beskytte ham hvis han har gjort noe galt.

Nå fastslår altså farens talsmann at uttalelsen må tolkes som at han er beredt til å slå hånden av sin sønn dersom han står bak drapet på Martine Vik Magnussen.

Privat