• Politifolkene som er midt i situasjonen vil vite best hva som er best. Derfor er det vanskelig å uttale seg generelt i slike saker, sier fylkessekretær Arne Aase i Trygg Trafikk til Bergens Tidende.

— Uansett er dette en tapssituasjon. Hvis noen blir kjørt ned, vil publikum spørre - hvorfor stoppet ikke politiet bilen? Og hvis noe skjer med bilisten, vil politiet få kritikk for at de forfulgte bilen, sier Aase.

Sjåføren som raste gjennom Kong Oscarsgate i 140 km i timen er bare 18 år. Aase advarer unge bilførere mot å tro at de behersker bilen, farten og trafikken straks de har fått lappen.

— Dere er lært opp til å kjøre bil i maks 80 km i timen. Husk at når farten kommer opp i 140, så reduseres synsfeltet kraftig. Blikket rettes stivt fremover. Og å bremse ned foran en sving i høy hastighet, er noe helt annet enn å bremse ned fra lovlige 80, understreker Aase.

— Hvorfor inntreffer slike ulykker gang etter gang?

— Enkelte unge mennesker kan ha behov for et kick. Det må vi forstå. Men min appell er - lev ut spenningen andre steder enn på veiene. Ekstremsport i ulike utgaver bør tilfredsstille trangen til utfordringer og gi unge tilstrekkelig kick. Hvis noe da går galt, gjør du ikke skade på andre enn deg selv. Når spenningen leves ut på veiene, settes også andre menneskers liv i fare, understreker Aase.