Den tiltalte 44-åringens bror var øyenvitne til drapet på Harald Bakkebø. Han er ikke med på befaringen, men tidligere i dag forklarte han om dramaet som utspant seg i brakken på Frekhaug i mars, da han og broren møtte Harald Bakkebø og en annen mann til et forretningsmøte.

— Jeg blir oppmerksom på at han har våpen i hånden. Jeg satt og leste gjennom en avtale. Da jeg kikket opp, så var han nesten rett foran meg. Det var et sjokk. Jeg tok det selvfølgelig på alvor med en gang, forklarte den tiltalte 44-åringens bror (36) i retten i dag.

I motsetning til Harald Bakkebøs kamerat, som var det andre øyenvitnet til drapet, støtter 36-åringen brorens forklaring om at 44-åringen holdt våpenet ved hoften da skuddet gikk av.

— Han holdt det sånn hele tiden, rettet mot Harald. ”Hva er det du holder på med borte i Tallin, fortell det sånn at de to hører det”, sa 44-åringen ifølge broren, før skuddet gikk av.

— Det var ikke noe alvorlig skriking, forklarte 36-åringen.

- Smilte

Harald Bakkebø snudde seg ifølge 36-åringen mot hans bror og smilte.

— Da gikk det skuddet av, og så gikk jo NN (44-åringen), forklarte 36-åringen.

Han varslet deretter politiet om hva hans bror hadde gjort.

44-åringen har forklart at han ville true Harald Bakkebø til å fortelle de to vitnene om drapstrusler han mente å ha mottatt indirekte fra Bakkebø. En felles venn av de to skal ha fortalt ham at Bakkebø hadde bestilt et leiedrap på 44-åringen.

Den tiltaltes bror har imidlertid ikke oppfattet at 44-åringen har følt seg truet.

— Nei, det har jeg aldri hørt noe om, svarte han på spørsmål fra aktor Walter Wangberg.

Broren forklarte imidlertid på spørsmål fra 44-åringens forsvarer Per Magne Kristiansen at han syntes det virket som noe plaget broren den siste tiden før drapet.

— Men når jeg spurte ham hva det var, sa han bare at jeg ikke skulle tenke på det.

På spørsmål fra sorenskriver Anne Cecilie Greve sa 36-åringen at broren virket trist da han kom tilbake fra Baltikum dagen før drapet.

På denne turen hevder 44-åringen at han fikk høre at Bakkebø hadde bestilt drap på 44-åringen, og at han ble forfulgt av en ukjent bil over lengre avstand.

36-åringen spurte imidlertid ikke broren om noe hadde skjedd på turen.

Eide industriområdet

Han oppfattet 44-åringen og Bakkebø som gode venner.

Heller ikke et bilde av en kirke som ifølge brødrene ble levert fra Bakkebø oppfattet han som en trussel mot broren, slik 44-åringen selv gjorde.

— Han sa det var en presang fra Harald til ham, og at jeg ikke skulle tenke på det. . Jeg har ikke lagt noen spesiell betydning i det. Det har jeg ikke hatt noen grunn til, sa 36-åringen.

Broren eide industriområdet der de fire mennene som var til stede planla å lage et boligfelt. De fire var samlet til et forretningsmøte i brakken for å avklare spørsmål rundt dette da drapet skjedde.

Det var 44-åringens bror som varslet politiet om drapet, etter at 44-åringen kjørte fra stedet da skuddet var falt.