Les også: Sendte brev til tiltaltes foreldrene

Flaten forklarte i går at Jarle Olsen ga ham i oppdrag å drepe Øyvind Bjarte Madsen, og at det ikke var snakk om en "smellejobb", slik Olsen hevder.

Samtidig forklarte han at den såkalte "medhjelperen" (32), som var til stede under drapet, visste hva som skulle skje.

"Medhjelperen" ble trodd på at han trodde Madsen skulle skytes i beina, da saken mot ham, Flaten og Olsen var oppe for retten.

32-åringen forklarte gjennom hele rettsbehandlingen at det var Flaten som skjøt Madsen, og at oppdraget kom fra Jarle Olsen.

— Jeg vet at han har forklart at jeg sa Madsen skulle skytes i beina. Jeg vet hvorfor det ble som det ble, at han fikk legemsbeskadigelse med døden til følge fordi han ga politiet saken, sa Flaten.

"Medhjelperen" lever i dag under strenge sikkerhetstiltak, på grunn av trusselbildet som har vært rundt ham fordi han forklarte seg om Flaten og Olsen. Politiet fikk blant annet opplysninger fra Jarle Olsen om at "medhjelperen" skulle tas.

— Jeg er ikke hevngjerrig. Jeg er ikke bitter på N.N. (32-åringen), det er jeg ikke. Jeg synes synd på ham for det han har vært igjennom, han går rundt med nerver og tror at folk skal ta ham, sa Flaten i retten i dag.

Flaten ar flere ganger i sin forklaring hevdet at den tiltalte fotballspilleren (27) er uskyldig. Statsadvokat Jarle Golten Smørdal påpekte i sin utspørring at det ikke hadde vært nødvendig for Flaten å snakke "medhjelperen" inn i drapet, for å hjelpe 27-åringen.

— Nei, men jeg lovet dere å fortelle hele sannheten. Skal jeg sitte her og vri og vende og tilpasse det, og ikke fortelle dere sannheten, spurte Flaten.

— Jeg trodde du var opptatt av å ikke tyste, spurte Smørdal

— Jeg var det, helt frem til nå, svarte Flaten.

OVERRASKET: Tor Helge Flaten sa i går at Jarle Olsen bad ham om å drepe Øyvind Madsen, men han avviser at han er ute etter hevn.
RUNE NIELSEN