— Vi føler oss stemplet og fremstilt som kjeltringer alle som én. På alle avdelingene om bord er det enighet om at vi ikke kjenner oss igjen i det som er skrevet. Vi blir tråkket på av folk som ikke tør stå frem med navn.

BT møtte en storm av protester fra mannskapet på «Jupiter», som la til kai i Bergen i går ettermiddag. Tolv personer fra nesten alle avdelinger om bord stilte opp for å uttrykke sin misnøye med artiklene de siste dagene. Verken kokker, stuepiker, dekksarbeidere eller bartendere kjente seg igjen i beskrivelsene av miljøet om bord.

— Hvilket inntrykk får venner og familie, og ikke minst passasjerene? De må jo tro at vi enten er fulle eller driver med smugling mens vi er på jobb. Vi har ikke tid til å feste slik det blir beskrevet i BT. Vi har harde og lange arbeidsdager, sier hovedtillitsvalgt Frode Birkeland.

De legger ikke skjul på at det kan bli en del festing om bord, men hevder hardnakket at det bare skjer når reglementet tillater det, det vil si når båten ligger til kai i 24 timer.

— Klart vi trenger å få ut litt stim en gang iblant. Men det gjør vi når vi har mulighet til det. Da begrenser festingen seg selv, sier tillitsvalgt for maskin, Cato Lyngtu.

Stewardess Sigri Strand mener de anonyme kildene mangler troverdighet.

— De har sannsynligvis vært i en konflikt med ledelsen, og ønsker å hevne seg.

Den andre hovedtillitsvalgte, Kenneth Pedersen, understreker at det alltid vil være noen som bryter reglene.

— Men reglementet er klinkende klart. Hvis det forekommer overtramp blir det slått hardt ned på, sier han.

<b>AVVISER ALT:</b> Sigri Strand, Cato Lyngtu og Kenneth Pedersen er svært misfornøyde med BTs dekning av Fjord Line de siste dagene. - Vi føler oss stemplet alle som én, sier de. <br/>FOTO: EIRIK BREKKE