I går skrev bt.no om helsefarlige verdier av svevestøv på Danmarksplass, og fare for nytt giftlokk i Bergen.

— Deter håpløst å håndtere saken fra dag til dag, sier Anders Skoglund fra Venstre ien pressemelding.

I samme meldingsier Sondre Båtstrand på Miljøpartiet De Grønne at «byrådet må vise atdatokjøringsforskriften er alvorlig ment».

Ved Rådhuset iBergen ble det klokken 13.00 mandag målt «mye luftforurensing». Forurensingssituasjonenpå Danmarks plass får betegnelsen «noe».

- Ikke aktuelt

Politiskrådgiver ved byrådsleders avdeling, Haakon A. Thuestad, stusser over at opposisjonen sender ut pressemelding om saken.

— Vi forholder oss til de beredskapsplanene som bystyret er orientertom. Der fremgår hvilke tiltak som settes inn når. Datokjøring er et bestemt virkemiddelfor en ekstrem situasjon, og ifølge luftmålingene nå er vi på gult og oransjenivå. Da er ikke datokjøring aktuelt, sier Thuestad.

- Hvordan vil dere nå ut med informasjon til alle det gjelder om det eren annen situasjon i morgen?

— Blir det en endring, vil vi gå ut i alle kanaler og informere. Blant annet på radio, gjennom nettaviser og på kommunens hjemmeside, sier Thuestad.

Han forteller at det skal være et møte i kommunens beredskapsråd mandag klokken 15. — Skulle det være noen nye tiltak som iverksettes på bakgrunn av det, vil vi informere bredt, sier Thuestad.

— Ingenting tyder på at det blir innført datokjøring på kort sikt, legger han til.

«Helsefarlig»

Opposisjonen fastslår at det nå er helsefarlig luft i Bergen. Deoppfordrer alle som har alternativer til å bruke annen oppvarming enn ved, ogtil å la bilen stå denne uken.

— Særlig om det er en dieselbil, heter det fra Byluftlistens EndreTvinnereim i pressemeldingen fra opposisjonspartiene.

— Situasjonen idag viser igjen at køprising bør bli en langsiktig tiltak. Nødtiltak ernødvendig, men ikke godt nok, sier Skoglund fra Venstre.