Politiet i Hordaland har de siste dagene fått en rekke henvendelser fra folk som har fått melding fra «politiets cyberavdeling» om at de må betale 1000 kroner for å få låst opp maskinen sin.

— Det er to ting å si om dette: Ikke betal. Og viktigst av alt, ikke ring 112 for å spørre om ting som har med pc-en din å gjøre. Det siste er svært viktig, vi kan ikke ha det slik at folk blokkerer nødnummeret for å spørre om virus på pc-en, sier operasjonsleder Gustav Landro ved Hordaland politidistrikt.

Svindlerne bak virussiden var også svært aktive i september, og er nå tydeligvis på ferde igjen. Siden gir seg ut for å være en offisiell politi-side, men det er overhodet ikke politiet som står bak siden.

— Politiet vil aldri kreve inn penger eller bøter på denne måten. Har du gjort noe galt vil boten fra oss komme i posten, sier Landro.

Svindlersiden hevder at pc-en din er blokkert, og at du må betale politiet for å få åpnet den igjen.

- Hva skal folk gjøre hvis de får opp denne siden på pc-en?

— Ikke betal noe som helst, og skaff deg et anti-virusprogram. Trenger du informasjon fra politiet må du ringe det vanlige nummeret på 02800, og ikke belaste nødnummeret med dataspørsmål, sier Landro.