De drepte er en trebarnsfar i 50-årene og en 44 år gammel firebarnsmor. De er begge fra Eid kommune i Sogn og Fjordane.

I en pressemelding sendt ut like før klokken 11 i formiddag skriver lensmann i Stryn og Hornindal, Inger-Lill Lanes, at politiet antar at dødsfallene i den lille bygden Torheim dreier seg om drap og selvmord.

- Med bakgrunn i omstendigheter på åstedet antas det at hendelsen er drap og selvmord, og at gjerningspersonen mest sannsynlig er en av de døde, skriver politiet i en pressemelding.

De to er funnet på en privat eiendom. De omtales som «nære bekjente», men skal ikke være i familie.

Vil ikke kommentere våpen
Tre teknikere fra Kripos kom i kveld til bygden Torheim for å hjelpe det lokale politiet i etterforskningen.

– Vi står overfor det vi har grunn til å tro er en drapssak med et påfølgende selvdrap, men vi ønsker ikke å si noe mer enn dette, sier politiadvokat Knut Broberg.

Det er den 57 år gamle mannen politiet mistenker for å ha tatt livet av kvinnen og så seg selv, men det gjenstår en del etterforskning før politiet kan konkludere.

– Kripos er på stedet nå, men fordi det er mørkt er det ikke sikkert de blir ferdig på åstedet, sier Broberg.

– Har dere funnet noe våpen?

– Det kan vi ikke kommentere nå, sier Broberg.

Fem vitner avhørt
Politiets arbeid i dag har hovedsakelig handlet om å avhøre vitner. Rundt fem vitner skal være avhørt så langt i dag.

– Noen av vitnene har sagt at de har hørt skudd. Hvordan forholder politiet seg til disse observasjonene?

– Det ønsker vi heller ikke å kommentere foreløpig, sire Broberg.

Lærer
Mannen i 50-årene er ungdomsskolelærer i en annen kommune i Sogn og Fjordane.

– En lærer hos oss er funnet død. Det er den beskjeden vi har gitt til våre elever. Ut over dette er det politiet som må kommentere saken, sier rektoren ved skolen hvor mannen var ansatt.

– Hvilke fag hadde denne læreren?

– Det vil jeg ikke gå inn på, men det var en lærer som alle elevene på skolen hadde kontakt med, sier den aktuelle rektoren.

– Hva gjør dere med saken nå?

Vi satser på å være sammen resten av skoledagen. Det vil bli åpen skole. Kommunens kriseteam er her nå. Dette er en tragedie for hele samfunnet vårt, sier rektoren til bt.no.

Terrenget
De omkomne ble funnet cirka 20 meter fra et bolighus. Beboeren i dette huset skal være i slekt med en av de avdøde.

– De er funnet ute i terrenget, ikke i bolig, opplyser lensmannen.

Politiet får bistand fra Kripos til tekniske undersøkelser av åstedet. Etterforskere fra Oslo skulle fly opp til den lille bygda i Nordfjord i løpet av dagen.

– Taktisk etterforskning er påbegynt, og dette vil videreføres parallelt med de tekniske undersøkelsene, opplyser lensmann Lanes.

Et ti mål stort område er nå i morgentimene sperret av.

– Vi er i dyp sorg
Ordfører Sonja Edvardsen i Eid kommune forteller Aftenposten.no at de fikk melding om dødsfallene klokken 01.00 natt til i dag. Da ble umiddelbart kommunens omsorgsteam kalt ut for å bistå de pårørende.

- Dette er en tragisk hendelse, og det er ingen tvil om at Eid kommune er i dyp sorg i dag. Mine tanker går først og fremst til de pårørende, og det er også dem som er kommunens hovedfokus, sier Edvardsen til Aftenposten.no.

- Vi har bistått de pårørende siden i natt, og må sørge for at de fortsetter å få den omsorgen de trenger. Omsorgsteamet vårt består blant annet av prest, sykepleier og lege, og kommunens kriseledelse er iverksatt, sier ordføreren.

ØYSTEIN TORHEIM (mms)