Ved 02-tiden natt til tirsdag ble 29-åringen forsøkt stanset av politiet på Danmarks plass. Han ga gass og kjørte sørover, med politiet på hjul.

— I Storetveitvegen kjørte patruljen i 120 km/t, men han kjørte fra dem, sier politiadvokat Jan Grahl-Madsen.

Ferden endte i en politisperring ved Nesttun. Der ble sjåføren pågrepet natt til tirsdag og satt i arrest. 31. mars i år ble han også stanset av politiet for å ha kjørt ruspåvirket.

Mannen har aldri hatt førerkort.

Onsdag ble han varetektsfengslet i fire uker. Grahl-Madsen mener det er fare for at han begår nye lovbrudd hvis han er ute på veiene. Han viste til en dom fra i fjor.

Dømt og dømt og dømt

Da ble han dømt til fengsel for 52 straffbare forhold, 36 av dem gjaldt brudd på trafikkregler. Ved en anledning valgte politiet å stanse trafikken på Danmarks plass fordi de fryktet for trafikksikkerheten mens de jaktet på mannen. Da stakk han av fra dem midt på lyse dagen før han ble tatt i en knipetangsmanøver i Inndalsveien.

Ifølge fjorårets dom kjørte han fire ganger ruset. Han ble dømt for tre tilfeller av uforsvarlig kjøring, fire ganger stanset han ikke for fartskontroll, ni ganger kjørte han mot skilt, fire ganger kjørte han mot rødt lys og tolv ganger kjørte han uten førerkort. Det var altså 36 brudd på trafikkreglene. I tillegg ble han dømt for ruskjøring i 2004 og 2008. Heller ikke de gangene hadde han førerkort.

— Vi kan ikke risikere å møte slike personer på veien. Derfor mener vi han bør varetektsfengsles, sier Grahl-Madsen til BT onsdag.

Har aldri hatt sertifikat

Han fikk medhold i retten. Dommeren mener fire uker i varetekt er nødvendig.

— Han har aldri hatt sertifikat og mangler total respekt for trafikkreglene, sier Grahl-Madsen.

I fjor ble han dømt til fengsel i ett år og fire måneder. I januar i år ble han prøveløslatt. Da gjensto 161 dager av resttiden. To og en halv måned senere ble han altså stanset av politiet på ny, før han ble pågrepet etter biljakten natt til tirsdag.

- Må reagere

Nå må han regne med å måtte sone resttiden på 161 dager, i tillegg til eventuell ekstra straff for de nye lovbruddene.

— Han er farlig for seg selv og andre trafikanter og viser gang på gang at han ikke har respekt for reglene. Det må vi reagere mot, sier Grahl-Madsen.

Sjåføren ba seg løslatt, men aksepterte varetektsfengslingen.