Klokken er litt over syv tirsdag morgen. I venterommet sitter 18 mennesker. Utenfor blåser vinden og det er kaldt. Inni venterommet er det enda kaldere.

— Drittkaldt

Fire av de store rutene i «venterommet» på Terminalen er knust. En dør er borte. Venterommet virker som en vindtunnel med full gjennomtrekk.

– Det er drittkaldt, sier Tor-Erik Fjelstad (15). Hver morgen venter han her på bussbytte på vei til Årstad videregående. Gjennom den siste knuste ruten snakker han med Eirik Fjeldstad.

På benken utenfor venterommet sitter en velkledd kvinne og venter på bussen.

– Det er iskaldt, men jeg har kledd meg godt, smiler Orlaug Mentzoni.

Skal oppgraderes

– Nye ruter ble bestilt på mandag. Alle dørene vil også bli byttet ut med en bedre konstruksjon, sier Nils Egil Grude, seksjonsrådgiver ved samferdselsavdelingen i Hordaland fylkeskommune.

På lengre sikt planlegger fylket en større oppgradering av terminalen.

– En bemannet kiosk, bedre værbeskyttelse, bedre informasjon til de reisende og flytting av sykkelparkeringen blir vurdert i disse planene. Med en kiosk følger det jo også folk som vil ha et visst tilsyn med terminalen, sier Grunde.

Jaker på gjerningsmenn

Åsane terminal er videoovervåket, og det gjøres nå forsøk på å identifisere gjerningsmennene bak hærverket på venteværelset.

– Disse spesielle panservinduene koster rundt 50.000 kroner stykket. Vi politianmelder hærverket, sier Grunde.

– Forslumming

En annen busspassasjer som er forarget over forholdene på Åsane Terminal, er Reidun Kjørlaug.

– Det er en skam at de ikke reparerer de knuste rutene. Vi har snakket om det, en del av oss som venter her ofte, det er en forslumming, sier hun. – Det er jo kaldere inne i venterommet enn på Hardangervidda.

Hva mener du bør gjøres med Åsane Terminal? Si din mening i kommentarfeltet under:

Pål Engesæter
BORTE: Nå trenger du ikke lenger åpne døren for å gå inn i venterommet på Åsane Terminal.
Pål Engesæter