Mandag kveld ble det oppdaget at noen har rappet med seg Studentersamfunnets høye beskytter, Hans Majestet Pinnsvinet ( Erinaceus Res et Inspirator ). Mellom Bergen museum og Glasshuset på Høyden har den stått siden 2005, da den ble gitt i gave fra Universitetet i Bergen.

Nestleder i Samfunnet, Maria Dyrhol Sandvik, forteller at organisasjonen har mistanker om hvem som kan ha stukket av med det lille dyret.

— Selvsagt kan det være noen utenfra, men vi skal feire 75-årsjubileum med Pinnsvinball 13. november, og da blir det litt for tilfeldig at noe sånt skjer nå, så vi tror det må være noen av driftsorganisasjonene på Kvarteret eller Kvarteret-medarbeidere, sier hun til Studvest.

Vanlig med kidnapping

Selv om de ulike studentforeningene i byen har for tradisjon å kidnappe hverandres maskoter, mener Dyrhol Sandvik at dette er noe ganske annet.

— Vi har to andre maskoter som vi blant annet har med på møtene våre, og det ville vært noe annet om det var en av dem som ble stjålet. Dette er hærverk, og vi kommer til å politianmelde i løpet av dagen, forteller hun.

Hun er mest redd for at noen utenfor Studentersamfunnet har tatt Her Majestet, og at dyret kan være borte for godt.

Opprørt

Hos Studentersamfunnet har tyveriet satt sinnene i kok.

— Folk blir jo litt opprørt, det er veldig grovt å gjøre noe sånt som dette, sier leder i Studentsamfunnet, Pål Andreas Sætre, til bt.no.

Ifølge Sætre er ingen av organisasjonens medlemmer ute og leter aktivt etter pinnsvinet.

— Vi aner ikke hvor vi skal lete, sier han.

Hva synes du om tyveriet? Bruk kommentarfeltet under!