— Jeg har forstått at dette er uviktige saker for politiet. Derfor ringte jeg dem hver eneste dag de første to ukene for at de ikke skulle glemme meg. Hvis ikke så tror jeg ikke de hadde gjort noe i det hele tatt, sier Iversen.

Men Iversen lot det ikke bli med det. Han har også brukt uhorvelig mange timer og kjørt temmelig mange mil i håp om å få igjen bilen og få straffet 37-åringen han mener har tatt bilen.

- Sjekket posten hans

Det startet med at en kamerat skulle selge en Mercedes 230E (1992) for Iversen. Den 2. februar kom en mann og ba om å få prøve den. Han leverte fra seg en midlertidig kjøretillatelse, fikk nøkkelen og forsvant. Alene, slik som praksis ofte er ved bilsalg.

— Da jeg anmeldte det, fikk jeg vite at dette ikke var «tyveri» siden han fikk bilnøkkelen. Akkurat det er fortvilende. Forsikringen dekker ikke slikt, sier han.

Derfor har Iversen vært svært motivert for egeninnsats. Han risikerer nemlig å tape hele bilens verdi. Minst 100.000 kroner, tror han selv.

— Jeg har dratt ut og sjekket adressen og posten hans over 20 ganger, men han var aldri der da. Det viste seg at det var en hytte. Men posten blir hentet jevnlig. Jeg har også vært på en tidligere adresse jeg fant i skattelistene, uten å finne noe.

Heller ikke naboene kunne fortelle ham hvor mannen oppholdt seg.

Stjal 103 liter bensin

Iversen dro også til Osterøy for å finne en mann ved samme navn.

— Jeg snakket med sju-åtte naboer der ute, sier han.

Det viste seg senere at Osterøy var et blindspor.

Iversen har tatt mange telefoner og involvert en rekke mennesker i biljakten. Blant annet har faren, som jobber i et transportfirma, delt ut bilder av bilen til sjåførene. De holder utkikk.

Mercedesen er observert en gang siden den forsvant. Da noen fylte 103 liter bensin uken etter tyveriet - og forduftet. Bildene fra overvåkingskameraet på bensinstasjonen ga imidlertid ingen svar på hvem bensintyvene var.

Politiet anser 37-åringen som «en bekjent». Iversen fant også post til en kvinne i postkassen hans. Også hun skal være en «bekjent» av politiet.

Aksjon på Vestkanten

Den beste muligheten kom da Iversen oppdaget at 37-åringen er arbeidsledig og at han måtte komme til et møte hos Aetat hvis han ville beholde dagpengene.

— Jeg tok med min far, min onkel og en kamerat til Vestkanten, der Aetat ligger. Vi dekket alle innganger og ga oss til å vente, sier han.

På forhånd hadde han ringt politiet. En patruljebil med tre uniformerte politifolk kom og parkerte ved en av innkjørslene til senteret, forteller Iversen.

— Hvem ville kjørt forbi en patruljebil i stjålet bil? Jeg ba dem derfor stå litt mer tilbaketrukket, sier han.

Men biltyven dukket aldri opp.

— Siden har jeg verken hørt eller sett noe til bilen. Jeg har brukt mye energi på dette. Nå vet jeg ikke hva mer jeg skal gjøre, sier han.

SAVNET: Mørk blå Mercedes 230E. Bilens registreringsnummer er TV 56536.
KAN TAPE 100.000: - Hadde jeg ikke ringt politiet hver dag de første to ukene, så tror jeg ikke de hadde gjort noe i det hele tatt, sier Pål Åge Iversen. Han risikerer å tape iallfall 100.000 hvis bilen ikke blir funnet. <br/>Foto: TOR HØVIK