• De to andre skulle aldri vært tiltalt, sier kvinnen som gav Ragnhild Helsengreen (15) en sprøyte heroin.

Den 33 år gamle kvinnen avsluttet i dag sin forklaring i straffesaken etter Helsengreens dødsfall i fjor sommer. Tre personer er tiltalt for å ha forlatt 15-åringen i hjelpeløs tilstand i en leilighet i Solheimsviken.

33-åringen forklarte at både hun og 19-åringen som kom sammen med Helsengreen, var bekymret for henne i løpet av natten. 19-åringen skal ha spurt om de burde tilkalle hjelp.

— Han sa «tenk hvis hun dør», og spurte om de skulle ringe en ambulanse. Jeg sa «selvfølgelig dør hun ikke». Hun pustet, og vi bestemte oss for å se det litt an. Etter hvert våknet hun. Da tenkte vi at faren var over, forklarte 33-åringen. Kort tid senere døde Helsengreen.

Kvinnen mener 19-åringen og den 35 år gamle eks-samboeren ikke kan klandres.— Hvis det er sånn at hun kunne vært reddet hvis det hadde kommet en ambulanse, så er det én å klandre, og det er meg. NN (19-åringen, red.anm.) så vel på meg som en voksen, ansvarlig person, og hørte på meg. De andre skulle aldri vært tiltalt, sa 33-åringen.

Kvinnens 35 år gamle samboer forklarte at han helst ikke ville ha noen ambulanse til leiligheten.

— Vi hadde hatt to razziaer for ikke så lenge siden, og jeg ville ikke ha problemer med politiet og husverten. Jeg ba dem revurdere om det var behov for ambulanse, for jeg ville ikke bli kastet ut, sa 35-åringen.