31-åringen forklarte seg tirsdag i Bergen byrett om den ene av de tre kvinnene han er tiltatt for å ha voldtatt. Mannen nekter straffskyld for voldtekt, men kom likevel med en delvis tilståelse i vitneboksen.

I 1999 besøkte mannen sin unge ekssamboer og deres felles barn i en leilighet i Bergens-distriktet.

Mens påtalemyndigheten mener at mannen rev av kvinnen bukse og truse, og holdt henne fast mens han tiltvang seg samleie, hevder mannen at samleiet var frivillig til å begynne med.

— Hennes tanker uvesentlige

Ifølge hans forklaring kom kvinnen med en kommentar under samleiet som fikk ham til å tro at hun hadde en annen mann.

— Jeg skjelte henne ut mens vi hadde samleie. Kjeften min gikk i ett, og hun kom ikke til med å si noe. Hun prøvde å komme seg unna. Jeg skubbet meg etter henne sånn at hun ikke kom seg vekk. Det var ikke frivillig fra hennes side fra da og ut. Hvis det er voldtekt, er jeg skyldig, sa 31-åringen i retten.

— Hvorfor stoppet du ikke, spurte aktor, statsadvokat Gert Johan Kjelby.

— Det var både godt og vondt på en gang, svarte tiltalte.

— For henne også?

— Hennes tanker var helt uvesentlige for meg. Hun hadde sagt at hun hadde en annen. Jeg kjente ikke meg selv igjen, svarte tiltalte.

- Veldig stygg

Han forklarte at han hadde skjelt ut kvinnen med "masse stygge ord, som jeg ikke vil si her". Han skal ha fortsatt å skjelle henne ut i rundt ti minutter.

— Så tok jeg henne i armen, og tok henne med ut på badet. Hun ville ikke det, og gråt. Etter at jeg hadde dusjet og tørket meg, slo jeg henne i ansiktet med flat hånd. Det var første gang jeg smelte til henne, forklarte 31-åringen. Han karakteriserte sin egen oppførsel overfor eks-kjæresten denne kvelden som "veldig stygg". Ifølge aktor skal han også ha prøvd å få kvinnen til å dusje.

Den unge kvinnen, som bare var 16 år da hun ble kjæreste med den ti år eldre mannen, forklarte seg i går bak lukkede dører. Kvinnen har hele tiden hevdet at samleiet var fullstendig ufrivillig fra hennes side.

Tiltalt for voldtekt av passasjer

31-åringen er også tiltalt for å ha voldtatt en annen eks-kjæreste gjentatte ganger. Denne jenten var under 16 år da en del av forholdene skjedde. Hun skal ha blitt voldtatt jevnlig av sin langt eldre kjæreste gjennom hele forholdet.

Taxisjåføren er også tiltalt for å ha voldtatt en ung jente som var passasjer i drosjen hans i juli i år. Han skal ha fortalt jenten at han var dømt for vold og at politiet regnet ham som farlig før han tvang seg til samleie med henne.

- Nedsatt evne til empati

I tillegg er mannen tiltalt for å ha banket opp en tredje eks-kjæreste gjentatte ganger, og for å ha vært voldelig mot sin mor og sin niese.

— Denne saken er svært alvorlig. Mannen har begått gjentatte overgrep med relativt stor hyppighet siden 1993, og alle kvinnene har fått redusert livskvalitet som følge av overgrepene. Hans forklaring i retten viser at han har nedsatt evne til empati, sier advokat Ada Paulsen, som er bistandsadvokat for de tre kvinnene mannen er tiltalt for å ha voldtatt. Paulsen kommer til å legge ned påstand om erstatning til alle tre, begrenset oppad til 150 000 kroner. Rettssaken fortsetter til fredag. 21 personer skal vitne i saken.