— Jeg opplever at han kaster det rødgrønne samarbeidet på bålet, sier fylkesleder Karen Marie Hjelmeseter.

Hun er opprørt etter at Tor Bremer i mandagens BT spådde valgnederlag for Senterpartiet. Der kastet han alle rødgrønne følelser til side og uttalte følgende om et meningsmålingsresultat på 14,3 prosent:

— Sp har på dette tidspunktet tradisjonelt lagt godt over 20 prosent. Hvis dette blir stående, så er det et katastrofevalg for dem.

Fnyser av påstander

Videre uttalte han at han trenger bare 1000 stemmer for å vippe Navarsete ut av Stortinget, og at han tror han klarer det.

— Vi har i åtte år støttet opp om Jens Stoltenberg som Norges statsminister. Da synes vi det er merkverdig av ham å snakke om oss på denne måten, sier Hjelmeseter.

Tor Bremer bare fnyser av påstandene.

— Jeg står for at hvis valgresultatet blir som meningsmålingen, så er det en katastrofe for Senterpartiet. Det er det ingen som helst tvil om.

Aps Tor Bremer og Høyres Bjørn Hollevik har best mulighet til å kapre Navarsetes mandat, som er den tredje og siste faste plassen i Sogn og Fjordane.

Retningsvalg

Karen Marie Hjelmeseter mener det vil være et retningsvalg - for å bruke de rødgrønnes egne ord - om det blir Bremer eller Navarsete på Stortinget.

— Sett med sogneøyne så er det ikke tvil om hvem som representerer regionen best av Tor Bremer og Liv Signe Navarsete, sier hun og legger til:

— Liv Signe Navarsete har sittet i regjeringens underutvalg og har spor etter seg i så mange saker som er viktig for fylket. Det er alt fra kommuneøkonomi, E16, E39, Difi i Leikanger og Høgskolen i Sog og Fjordane.

— I hvilke saker har Tor Bremer satt spor etter seg?

— Det er litt vanskelig å se. Jeg greier ikke å plukke fram noen saker han har markert seg på.

Liker ikke beskyldninger

Tor Bremer som kommer fra Luster i Sogn liker ikke å bli beskyldt for at han ikke har markert seg.

— Det er jo ikke overraskende at en fylkesleder i Senterpartiet mener sin kandidat er den beste. Det som er saken er at Navarsete representerer et lite parti. At han har bidratt skulle bare mangle.

- Hvilke saker vil du si at du har satt spor etter deg?

— Jeg ønsker ikke en debatt om hvem som bidrar mest.

- Er det fordi du taper denne debatten?

— Nei, fordi det er prinsipielt feil å diskutere slike ting.

- Men har ikke en partileder i underutvalget mer gjennomslagskraft enn en relativt ukjent stortingsrepresentant?

— Dette er en meningsløs debatt. Jeg har bidratt i alle de sakene som Hjelmeseter nevner. Hadde bare ett parti vært for dem, så ville det ikke blitt flertall.

- Men har ikke Tor Bremer helt rett i at 14,3 prosent vil være et katastrofevalg for Sp, fylkesleder Karen Marie Hjelmeseter?

— Det er klart at dette er for lavt. Men vi håper og tror vi vil gjøre det bedre, svarer hun.