Etter å ha gått hele veien fra Jernbanestasjonen til Ulriksbanens nedre stasjon, ble de ved 17-tiden i går møtt av journalister, politi og et skilt som sa at banen var stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid.

— Dette var skuffende. Vi så frem til å ta bilder av denne vakre byen fra toppen av fjellet, sier Evelyn, før mannen Douglas skyter inn:

— Det er nå bra at systemet fungerer og at banen stenges hvis sikkerheten ikke er god nok, sa han til BT.

— Få med at vi fortsatt har et positivt inntrykk av Bergen. Nå drar vi tilbake til byen og tar Fløibanen i stedet, sa de to blide amerikanske turistene.

De tre tyske turistene Katja og Christiane Muller og Vera Heinau fra Berlin var blant dem som ble hentet ned fra Ulriken i 17-tiden. Det Norske Veritas ga nemlig klarsignal til at banen kunne ta ned de passasjerene som sto igjen på øvre stasjon. Men de som vandret over Vidden i går kveld, måtte pent komme seg ned fra Ulriken på egne bein.

— Vi var ikke redd, men vi spøkte jo litt med at vi kanskje ikke kom oss ned i live, sa de tre tyskerne.

For Geir Fylling og kompisene fra Bergen Hang- og Paragliderklubb kom stengningen som en stor overraskelse.

— Det er tragisk, både for turistbyen Bergen og for oss som driver med denne sporten, sa Fylling. Han bruker Ulriksbanen fem-seks ganger i uken, og håper ikke driftsstansen blir langvarig.

Skodvin, helge