Marion Gjerald Trondsen (bildet) fant den fargerike fisken da hun var ute og trakk garn sammen med farfaren sin nylig. I Blomvågen ved Øygarden dukket den opp.«Farfar har vært fisker i over 50 år, og har aldri sett en sånn før. Kan dere i BT hjelpe oss?» spør Marion i en e-post til Bergens Tidende.

Hun har studert fisken nøye, og kan fortelle at den er veldig hvit i munnen, med røde klumper.

— Fisken var veldig blank i vannet. Da den var kommet opp i båten, var den oransje med skarpe farger, sier Marion til bt.no.

Fløyfisk

Vi kontakter ekspertene på Akvariet i Bergen, som kan fortelle at arten heter vanlig fløyfisk.

— Det er en vanlig fisk langs kysten vår, men det er kanskje få som har lagt merke til den. Den ligger ofte i sanden, sier driftsleder Espen Hansen på Akvariet.

Flere fløyfisker bor allerede i fisketankene på Nordnes.

— Det er en veldig rolig og grei fisk, som liker seg godt på sandbunn. Hannene har fantastiske farger, sier Hansen, som ofte hjelper vestlendinger med å artsbestemme fisker.

— Vi får ofte fiskene våre på den måten, så det er bare koselig når folk henvender seg til oss med slike spørsmål, spesielt hvis fisken er levende, sier Hansen.

Sniker seg unna

Selv om fløyfisken er svært vanlig langs kysten vår, blir den sjelden fanget av mennesker, ifølge nettstedet UWPhoto, som har laget denne siden om Fløyfisken.

Bare av og til går den i garn eller ruse på grunt vann. Fisken har et hvitt og velsmakende kjøtt, men det drives ikke kommersielt fiske etter den.

Finn fiskesteder og fiskehistorier i vårt fiskekart!

Glad i fiskehistorier? Her er noen av godbitene fra 2010 på bt.no:

Har du tatt Fløyfisk eller andre flotte fisker? Skriv gjerne noen ord i feltet under!