— Han husker ingenting av denne hendelsen, sier den nå 57 år gamle mannens forsvarer, advokat Jostein Alvheim.

Klienten hans har sittet i varetekt siden han ble pågrepet for drap i midten av mai i fjor. I en kommunal bygård i Michael Krohns gate skal han ha gått løs på tre menn med kniv.

59-åring døde

En 59-åring ble erklært død samme kveld, angivelig etter stikkskader i halsregionen. De to andre mennene, 50 og 61 år gamle, ble fraktet med knivskader til Haukeland sykehus. Begge slapp fra det med lettere skader.

Det har vært lett å få til avhør, men han husker ikke noe

Ørjan Ogne, påtaleansvarlig i politiet

I dag, torsdag, ber politiet om åtte nye uker i varetekt for den antatte gjerningsmannen. I november i fjor ble den siktede 57-åringen erklært tilregnelig, men politiet har fortsatt ikke fått svar fra Den rettsmedisinske kommisjon. Kommisjonen skal godkjenne rettspsykiatriske rapporter.

— Etterforskningen er snart ferdig, sier politiadvokat Ørjan Ogne, påtaleansvarlig for drapssaken.- Vi satser på å sende saken fra oss ganske tidlig i løpet av den nye fengslingsperioden. Så er det opp til Riksadvokaten om det skal tas ut tiltale.

- Har det vært flere avhør av siktede?

— Det har vært lett å få til avhør, men han husker ikke noe, sier Ogne.

To timer etter pågripelsen hadde 57-åringen en promille på 1,85.

Venter på kommisjonen

Forsvarer Jostein Alvheim vil fortsatt ikke kommentere den rettspsykiatriske rapporten som slår fast at 57-åringen var tilregnelig da drapet skjedde.

57-åringen har hatt et kronisk alkoholproblem, og tidligere fått behandling mot alvorlig psykisk sykdom.

— Jeg vil vente til kommisjonen har sagt sitt, sier Alvheim.

57-åringen er, i tillegg til drap, også siktet for å ha skadet de to andre mennene i leiligheten med «særlig farlig redskap». Han er i siktelsen også anklaget for enda en legemsbeskadigelse i april i fjor. Da skal han gjentattet ganger ha slått til en av naboene i hodet med en hard gjenstand.

FÅR HJELP: Her fraktes en av de skadede bort av helsepersonell. ARKIVFOTO: ODD E. NERBØ
ODD NERBØ