I fengslingen i dag hadde akor Erik Johnsstad besluttet å sikte 22-åringen og en 18 år gammel kvinne for drapsforsøk på 35-åringen.

De to, som ifølge politiet skal være kjærester, ble pågrepet på åstedet for knivstikkingen i 02.00-tiden natt til fredag.

Etter den første fengslingen i dag ble 22-åringen fengslet for fire uker. Han tok betenknigstid på kjennelsen.

— Han husker ingenting fra hendelsen, og erkjenner følgelig ikke straffskyld, sier hans forsvarer Kent Fredriksen til bt.no.

Fredriksen opplyser at hans klient er fortvilet over det som har skjedd.

— Han er bekymret for ham som nå ligger på Haukeland, sier Fredriksen.

Tingretten etterkom ikke aktors krav om fengsling av kjæresten (18). Dommeren mente det ikke er fare for bevisforspillelse, eller at det ville stride mot den allmenne rettsfølelsen om hun ble løslatt, slik aktor hevdet.

Aktor Erik Johnstad påkjærte avgjørelsen på stedet, og kvinnen blir sittende fengslet til Gulating lagmannsrett tar stilling til fengslingsspørsmålet over pinse.

Kranglet om betaling

Problemene for paret skal ha startet da kjæresteparet ikke kunne betale for maten på Bon Apetit. 35-åringen involverte seg i krangelen, og dyttet dem ut av lokalet. Da skal 22-åringen ha trukket kniv.

– 35-åringen fikk syv knivstikk. Ett i magen, to i ryggen og fire rundt om på kroppen. Kvinnen skal ha sparket ham og tråkket ham på hodet mens han lå på bakken, sier Johnstad.

Knivofferet ble i går operert på Haukeland sykehus. Tilstanden hans er ifølge Haukeland alvorlig, men stabil.

Vakter fra utestedene på Zachariasbryggen brøt inn i den dramatiske situasjonen før politiet kom til stedet.

– Vaktene våre har gjort en heroisk innsats. Vi fikk melding om at det var bråk utenfor Bon Apetit, og vaktene sprang ut. De forsøkte å skille partene, og sannsynligvis har vaktene våre forhindret at dette fikk et verre utfall, sier Kåre Michael Bottolfsen, daglig leder ved KJS Servering, som driver utestedene på Zachariasbryggen.

– Det har vært en farlig situasjon som involverte våpenbruk. Dette kunne gått veldig mye verre, sier Bottolfsen.

DRAPSFORSØK: Aktor Erik Johnstad har siktet både 22-åringen og den 18 år gamle kvinnen for drapsforsøk.Foto: Oddleiv Apneseth