27-åringen som er siktet etter det politiet og vitner mener var en voldtekt i Sandviken natt til søndag, ble i dag fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett. Han nekter skyld.

Drukket mye

I avhør har mannen forklart at han hadde drukket mye alkohol, og husker lite fra kvelden og natten da voldtekten skal ha skjedd.

Også den fornærmede i saken, en kvinne i 50-årene, skal ha vært beruset. Hun har i avhør forklart at hun ikke har noe minne om noen voldtekt.

Politiet ble varslet om den angivelige voldtekten av flere vitner i nærområdet som fikk med seg det som skjedde.

— Ikke i tvil om voldtekt

En nabo som så de to gjennom vinduet sitt, reagerte på oppførselen til mannen. Han tok med seg hunden sin og løp ut for å gripe inn.

— Jeg så ut av vinduet og fikk se en mann beføle en dame. Da hun begynte å skrike nei, reagerte jeg og tok med meg hunden ut, sa han til bt.no i helgen.

Han er ikke i tvil om at det var en voldtekt han ble vitne til.

Ved hjelp av hunden fikk han kontroll over 27-åringen, og holdt ham fast mens en annen nabo fikk varslet politiet.

Motsatte seg fengsling

Den tidligere ustraffede 27-åringen har motsatt seg varetektsfengsling.

Politiet mener det er fare for gjentakelse, og at det dessuten kan skade allmennhetens rettsfølelse dersom 27-åringen blir løslatt.

Dommeren var ikke enig med politiadvokat Trond Eide i at det er fare for gjentakelse dersom 27-åringen blir løslatt. Han ga likevel Eide medhold i at det kan støte allmennhetens rettsfølelse hvis 27-åringen er på frifot, og mannen ble fengslet i fire uker.

Han anket kjennelsen på stedet.