— Vi oppfordrer de som er hjemme i påsken til å være obs på endrede tømmedager i påsken. Det er kjedelig å oppdage for sent at man burde satt ut bosset, sier Mette Nygård Havre , kommunikasjonssjef i BIR.

I påskeuken kommer BIR for å hente bosset tidligere enn normalt.

— De som har tømming på dager som faller på en helligdag i påsken, må være oppmerksom på at vi kommer og henter en del av avfallet før vi pleier, sier Nygård Havre.

— Vi vet at mange er i byen selv om det er påske, og da vil de nok bli kvitt innholdet både i vanlig bosspann og papir, sier hun.

Dermed må man være obs på når bosspannene skal settes ut.

Nye datoer i påsken

Har du vanligvis tømming av restavfall og papir- og plastemballasje på skjærtorsdag, henter BIR bosset allerede mandag 25. mars.

Bergensere som har tømming på langfredag, bør sette ut bosspannene sine tirsdag 26. mars.

Avfall som skulle vært hentet mandag 1. april, blir hentet tirsdag 2. april. Henting av papir- og plastemballasje som skulle vært gjort mandag 1. april, blir hentet onsdag 3. april, opplyser BIR.

Stenger tidligere

Også gjenvinningsstasjonene har endrede åpningstider.

— Mange rydder både loft og kjeller i påsken, og leverer tingene sine på gjenvinningsstasjonene. Da er det greit å vite at vi stenger tidligere i påsken, sier Nygård Havre.

— Våre gjenvinningsstasjoner som vanligvis har åpent om onsdagen, stenger kl. 15 onsdag 27. mars. Alle våre gjenvinningsstasjoner holder stengt på påskeaften.

Etter påske utvider BIR åpningstidene på sine gjenvinningsstasjoner i Bergen til klokken 20.