Mandag starter prosedyrene i Bergen tingrett, der seks sigøynere blant annet er tiltalt for menneskehandel. Påtalemakten skal oppsummere bevisene i saken og komme med forslag til passende straff for de seks. Forsvarerne fortsetter deretter med sine prosedyrer.

Det har vært lagt frem en rekke bevis siden rettssaken startet 5. mars, deriblant bilder av to bolighus. Aktor mener Silver Raducanu bor i ett av husene. Selv avviser han det, og hevder han bor i et annet hus.

Før jul besøkte advokatene Johannes Wegner Mæland og Are Bohne huset som Raducanu sier er hans.

I forrige uke kalte Bohne inn Mæland som vitne, ettersom de to var i det aktuelle huset da de var i Romania i forbindelse med bevisopptak i saken.

Barn med ytterjakker

— Kan du beskrive huset, spurte Bohne.

— Vi hadde med matvarer og ville plassere disse i kjøleskapet. Da jeg åpnet kjøleskapsdøren, så jeg at kjøleskapet var tomt.

— Var det barn i huset?

— Ja, Silver Raducanus barn var der. De hadde på seg ytterjakker og luer på hodet. Det var kaldt inne, kanskje var det fem grader ute, svarte han.

— Hvordan var huset?

— Mesteparten av huset fremsto nesten som et råbygg. I taket var det gliper. Toalettet var nesten et skur som lå et stykke fra huset. Silvers kone viste soverommet deres. Det var åpenbart at det ikke var mennesker som hadde mye penger, fortalte Johannes Wegner Mæland.

- Fattige mennesker

— Jeg la frem bildene i retten for å dokumentere hvilke forhold Silver Raducanu lever under. Dette viser at han ikke er en mann som er blitt velstående på menneskehandel, sier forsvarer Are Bohne.

Påtalemyndigheten mener Raducanu bor i et annet hus.

— Det er en misforståelse, og det har vi forklart dem. Uansett spiller det liten rolle. Den eneste forskjellen på de to husene er at det ene er malt utvendig. Silvers hus er umalt. Poenget med dette er å vise at de tiltalte er fattige mennesker, som bor i et råbygg, sier Bohne.

Medaktor Rudolf Christoffersen sier politiet fant Raducanus valgkort i det ene huset. Derfor mener de han bor der, og ikke i huset som de to advokatene besøkte.

— Rumensk politi er av samme oppfatning, sier Christoffersen.

-RÅBYGG: Silver Raducanu hevder dette er hans bolig i Romania. Mens han sitter tiltalt for menneskehandel i Bergen, bor hans kone og to barn i huset, sier han. Et vitne beskriver det som et råbygg.
-TILTALTES BOLIG: Påtalemakten mener Silver Raducanu bor i dette huset i Vilcea i Romania. Raducanu er tiltalt for menneskehandel i Bergen.
POLITIET
- TILTALES SOVEROM: Påtalemakten mener dette er soverommet til Silver Raducanu, som er tiltalt for menneskehandel. Selv avviser han det.
POLITIET
STUE/KJØKKEN: Dette er stuen og kjøkkenet i boligen som Silver Raducanu sier hans familie nå bor i.
POLITIET
UINNREDET: Rommet i andre etasje i boligen som Silver Raducanu hevder tilhører ham. Hans forsvarer la bildet frem i retten, for å vise at hans klient ikke er en velstående mann.
POLITIET
BILDEBEVIS: Soverommet i andre etasje i boligen som Silver Raducanu hevder er hans. Bildet ble lagt frem i retten for å vise at han ikke er en velstående mann.
POLITIET
BOLIGTVIST: Påtalemakten mener Silver Raducanu bor i dette huset i Romania. Selv avviser han det.
POLITIET