Som bt.no skrev tidligere i dag, måtte en kvinne på Askøy kaste seg ut av bilen i fart i 13-tiden tirsdag.

— Sjåføren forsøkte å rygge ned en vei. Underveis oppdaget hun at dette ikke kom til å gå. Hun kastet seg derfor ut av bilen i fart, sa operasjonsleder Walter Fosse i Hordaland politidistrikt like etter episoden.

«Dunk, dunk», sa det

Kvinnens samboer ble vitne til dramaet, like etter at hun hadde gått ut for å kjøre til butikken.

— Jeg var inne og hørte bare noen lyder. «Dunk, dunk», sa det. Da jeg gikk til vinduet, så jeg bilen fyke utfor kanten, forteller mannen.

Omtrent samtidig så han samboeren ligge på bakken - bare et par meter fra der skrenten starter.

- Hva tenkte du da?

— Jeg hadde ikke tid til å tenke, egentlig. Jeg bare fikk på meg skoene og løp ut for å sjekke. Da jeg kom ned til min samboer, var hun helt i sjokk, forteller mannen, som ønsker å være anonym.

— Jeg sjekket henne, og så ringte jeg etter ambulanse.

Krasjet i naboens bil

Dunkelydene han hadde hørt, kom trolig da bilen med samboeren i krasjet i bilen til en nabo. At det skjedde, er han glad for.

— Ellers kunne bilen ha rygget utfor et annet sted. Og det kunne fort ha blitt verre, sier mannen.

Samboeren har fortalt ham at hun hadde løsnet håndbrekket på automatgir-bilen og skulle til å lukke døren, da bilen begynte å bevege seg bakover fortere enn hun hadde regnet med.

— Hun fikk ikke til å bremse skikkelig og fikk panikk. Hun hadde ikke rukket å lukke døren helt, og bare hev seg ut, sier kvinnens samboer.

- Voldsomt oppstyr

Tirsdag kveld forteller han at samboeren kom helt uskadet fra det.

— Men det var et voldsomt oppstyr, med sykebil og tre politibiler og journalister som lusket rundt.

På nedsiden av skrenten traff den løpske bilen en annen, parkert bil. Det var familiens andre bil.

— Den fikk noen småskader og skal inn til reparasjon. Naboens bil fikk en bulk. Men bilen som kjørte utfor, kom helt fint fra det, forteller mannen.

— Men noen småskadete biler spiller ingen rolle. Nå er jeg bare glad det gikk bra med min samboer. Heldigvis ble hun mer skremt enn noe annet.