Tidligere i dag, fredag, gikk politiet ut og etterlyste to menn som kan ha reddet den 21 år gamle kvinnen fra å ha blitt voldtatt.

— Vi aner ikke hvem de er. De har hjulpet jenten mye, og vi vil komme i kontakt med dem så fort som mulig, sa politioverbetjent Rigmor Isehaug til bt.no tidligere i dag.

- Hysterisk og gråt

Det angivelige voldtektsforsøket skjedde natt til fredag klokken 01.20, og politiet vil ha kontakt med hjelperne for å få opplysninger i saken.

Et sted mellom klokken 01.20 og 01.30 gikk Eirik Bakke, drosjesjåfør og student, ut for å fortsette drosjejobben etter en sen middagspause hjemme.

Like før Eirik gikk ut til drosjen, hørte jeg kvinneskriking

Henriette Follestad, Eiriks samboer

Han bor like ved der voldtektsforsøket skal ha skjedd - i Sigurds gate mellom Rosenbergsgaten og Øysteins gate.

— Jeg så en jente i 20-årene som sto ganske hysterisk og gråt. En mann tidlig i 20-årene sto og snakket med henne og spurte om hun trengte å følges hjem, forteller Bakke.

Ifølge Bakke kom det kort tid etter en annen mann, også han i 20-årene, løpende opp Rosenbergsgaten fra Nøstet. Bakke forteller at denne mannen ga en mobiltelefon til kvinnen som sto og gråt.

Vil ringe politiet

I politiets etterlysning går det frem at den ene av de to etterlyste hjelperne hadde løpt etter gjerningsmannen ned Rosenbergsgaten i retning Nøstet.

— Like etterpå gikk kvinnen videre sammen med den ene mannen, mens hun snakket i telefonen hun nettopp hadde fått tilbake. Hun virket rolig og hadde sluttet å gråte, og jeg tenkte at det gikk bra, sier Bakke.

Jeg så en jente i 20-årene som sto ganske hysterisk og gråt

Eirik Bakke, bor i Sigurds gate

22-åringen sier han ikke har fått lest så mange nyheter i dag. Da bt.no forteller ham om etterlysningen av hjelperne, sier han:

— Jeg bør kanskje ringe politiet.

Urolig strøk

Bakke og samboeren Henriette Follestad (22) har bodd i Sigurds gate i cirka to år. Det forteller om en gate med masse gjennomgangstrafikk om natten, og mye bråk og skråling.

ÅSTEDET: Voldtektsforsøket skal ha skjedd her i Sigurds gate på Sydneshaugen natt til fredag. Bildet er tatt fra Øysteins gate ned mot Rosenbergsgaten.
Ørjan Deisz

— Like før Eirik gikk ut til drosjen, hørte jeg kvinneskriking, forteller Henriette.Hun hørte ikke nøyaktig hva som ble skreket. Og da hun så ut vinduet, la hun ikke merke til noe spesielt.

På dagtid fredag fikk hun med seg nyheten om det angivelige voldtektsforsøket like utenfor stuevinduet deres.

— Det er ekkelt når sånt skjer rett utenfor døren, sier Follestad.

I 20-tiden fredag kveld hadde vakthavende jurist Kjersti Katrine Svendsen i politidistriktet ikke hørt noe nytt om etterlysningen av de to mannlige hjelperne.

Den 21 år gamle kvinnen som skal ha blitt forsøkt voldtatt, kom fra hendelsen uten fysiske skader.

Gjenganger-gate

Det er ikke første gang beboerne i Sigurds gate for overgrepssaker tett på livet.

Sommeren 2010 ble en 30 år gammel kvinne angrepet bakfra i bergensgaten. En 25 år gammel somalier ble samme høst tiltalt for voldtektsforsøk i saken.

Også for ti år siden, sommeren 2002, anmeldte en kvinne (21) voldtekt i Sigurds gate. Hun fortalte at to menn hadde angrepet henne bakfra og voldtatt henne i skjul av en bil.