Gjertrud Knudsen er en av naboene til Gamleheimshagen, hvor Hilda Feste ble funnet død søndag kveld. 92 år gamle Knudsen bor i en privat leilighet, men deltar ofte i samlinger på eldresenteret.

Der ble hun kjent med Feste.

— Hun er et koselig og omgjengelig menneske. Jeg kjenner henne ikke godt personlig, men kjenner henne gjennom foreningsmøtene hvor vi samles for å diskutere og kose oss med håndarbeid. Slik jeg forstår det, var hun godt kjent med de andre beboerne og veldig godt likt.

- Jeg ble skremt

Knudsen møtte henne senest for en uke siden på Gamleheimshagen.

— Da var hun som hun pleier å være; et koselig menneske som pratet med folk, sier hun.

Da BT treffer Knudsen i Os mandag ettermiddag har hun nylig hørt nyheten om det politiet benevner som et mistenkelig dødsfall.

— Jeg ble skremt. Jeg kan ikke begripe at noen vil ta livet av et gammelt menneske. Det er helt meningsløst. Når det kommer så tett innpå livet ditt, blir det enda verre. Det er aldeles grusomt. Hun var et så kjekt menneske, sier hun.

Beboerne samlet i dag

Kristoffer Moberg er en av beboerne på Gamleheimshagen, som består av 20 serviceboliger og et dagsenter.

Han forteller at beboerne ble samlet til felles måltider mandag slik at de kunne snakke sammen om det som har skjedd.

— Vi har hatt det bra sammen og fått diskutert rundt hendelsen. Vi har snakket mest om Feste, som var en fin, gammel dame. Hun var 98 år, men likevel i god form både fysisk og psykisk. Hun var veldig godt likt, og en oppegående dame som deltok i diskusjoner. Vi synes det er helt uforståelig og tragisk, sier han.

DREPT: Hilda Feste (98).
PRIVAT