Strusshamn kirke var i ettermiddag fullsatt av folk som ville ta farvel med Jorunn Knutsen (61). Sogneprest i Strusshamn, Øystein Skauge, forrettet ved begravelsen.

— Det ble skikkelig mørkt for mange da det gikk opp for oss hva som hadde skjedd fredag for en og en halv uke siden. Mørket har senket seg og vi kan bare sørge, sa sognepresten sin tale.

Ble drept av sønnen

Han sa at den nærmeste familien har mistet en kjær mor på en helt spesiell vond måte.

— I tillegg til sorgen over moren, er også broren deres langt fremme i tankene. Han har påført moren døden. Han har påført seg selv smerter ingen kan tenke seg, sa Skauge.

Jorunn Knutsen (bildet) ble knivdrept av sin egen sønn (36), som i en årrekke har vært psykisk syk. Helsetilsynet i Hordaland bestemte forrige uke at de vil opprette tilsynssak etter drapet på Askøy.

I kirken ble det tent lys for dem begge.

— Det smerter å vite at han skulle hatt bedre psykiatrisk ettersyn, men i dag er det håp om at han får den hjelp han må ha, sa Skauge.

- Et omsorgsmenneske

Jorunn knutsen (61) ble født i Sogndal og var utdannet sykepleier. Kollleger og venner av den drepte kvinnen talte i kirken.

Trebarnsmoren ble beskrevet som et omsorgsmenneske, både i forhold til jobb og familien.

— Det er derfor mange som vil oppleve savnet og tomrommet etter Jorunn. Først og fremst familien. Ingen kjenner i dag tyngre sorg enn barna hennes, sa sognepresten.

Seremonien ble avsluttet på Skiftesvik kirkegård. Jorunn Knutsen etterlater seg tre barn og to barnebarn, samt sin 94 år gamle mor.