Knapstad var en av tre som mistet livet natt til tirsdag, etter at en buss og et vogntog frontkolliderte på riksvei 7 på Sokna i Ringerike.

Skolen har mistet en gledesspreder, forteller rektor Liv Horvei ved Øyrane videregående skole.

— Maria var en veldig lykkelig elev. Hun var en som trivdes veldig godt på skolen og ga sterkt uttrykk for det. Hun var en gledesspreder i klassen, sier Horvei.

- Et sjokk for klassen

Hun har holdt skolen åpen i dag ettermiddag og kveld, etter at sjokkbeskjeden ble kjent. Kristeamet i kommunen har også vært tilgjengelig hele dagen.

16 år gamle Knapstad gikk restaurant— og matfag på VG1-trinnet.

— Vi informerte klassen hennes spesielt, og det kom som et sjokk på dem. Skolen har vært åpen for alle som hadde behov for å møtes og det er god beredskap rundt skolen og klassen, sier Horvei.

Sogn og Fjordane-ekspressen var på vei fra Gardermoen til Førde da ulykken skjedde. Vitner har opplyst at det var svært glatt på ulykkesstedet ved Veme på Sokna i Ringerike.

Minnestund i morgen

I tillegg til Knapstad, mistet bussjåfør Asgeir Flaten (51) fra Jølster og passasjer Knut Sem Larsen (69) fra Hemsedal også livet i frontkollisjonen.

I SORG: Asgeir Flaten ved Firda Billag omkom da bussen og et vogntog frontkolliderte.
Robert Jan Leerink

— Dette er helt forferdelig, en tragisk ulykke. Det er veldig glatt i det aktuelle området, men slike ting skal likevel ikke skje, sier administrerande direktør Peter Midthun i Firda Billag.

I morgen klokken 10 arrangerer Øyrane videregående skole minnestund for Maria Abrahamsen Knapstad. Alle som ønsker å komme er hjertelig velkommen til det, opplyser rektor Liv Horvei.