Mandag morgen erkjente advokat Odd Drevland straffskyld for alle anklagene om økonomisk kriminalitet som ble fremsatt mot ham av statsadvokaten.

— Etter at dette sprakk i 2011 har jeg følt meg satt i offentlig gapestokk uten evne til å forsvare min integritet. Dette har i stor grad gått utover både meg og min familie. Det gjør at jeg på et eller annet vis må sette sluttstrek, forklarte Drevland.

Ingen kommentar

Hans kone, ordfører Trude Drevland, ønsker ikke å kommentere verken tiltalen eller tilståelsen. I forbindelse med både den sivile saken og strafferettssaken mot hennes mann, har hun bare hatt én ting å si: Ingen kommentar.

Etter at BT sender over en rekke spørsmål rundt denne saken, og hvordan det påvirker henne og hennes verv som ordfører, tar John Christian Elden kontakt. Her påpeker Elden at han bistår Trude Drevland, og har følgende kommentar til spørsmålene fra BT:

«Trude Drevland er i denne saken bare en hustru. Hun har vært gift med sin mann i 32 år i gode og dårlige dager, og står ved hans side. Vi har ikke andre kommentarer til saken mot hennes mann».

Må komme videre

Odd Drevlands advokat, Per Magne Kristiansen, er forøvrig også ansatt i advokatfirmaet Elden.

I retten i dag påpekte Odd Drevland overfor dommeren at han «var nødt til å komme videre». Dette var begrunnelsen for tilståelsen:

— Jeg har forhåpentlig enda noen år igjen. Jeg har en familie som trenger å komme videre. Tankekorset er, kanskje gjennom gravende og undersøkende presse, at man gjennom sin enorme gapestokk og sitt vanvittige kjør, faktisk kan tvinge folk til å ta på seg straffbare forhold de ikke har gjort, fremholdt han.

Profesjonell og klok

Jusprofessor Jan Fridthjof Bernt ved UiB mener det er helt riktig av ordføreren å holde tydelig avstand i denne saken, og ikke la seg trekke inn i en diskusjon om rett og urett.

— Hun har vist en imponerende styrke og profesjonell klokskap ved å nekte å komme med uttalelser, selv om jeg er sikker på at det var mye hun kunne ha lyst å si.