— Jeg er helt knekt. Lotte er barnet mitt, sa en fortvilet matmor, Nina Søvig, etter forsvinningen i Åsane lørdag ettermiddag.

Luktet på hundepleddet

Søvig og mannen Thor Atle var på besøk hos Ninas mor, da den fem år gamle King Charles-tispen så sitt snitt til å stikke av.

Ekstra ille var det at den lille femåringen ikke er kjent i Åsane, siden hun til daglig bor på Askøy.

Men mandag kveld i 18-tiden fikk historien en lykkelig, om enn blåfrossen, slutt.

En kvinne med to sporhunder meldte seg til innsats mandag morgen. Mandag ettermiddag stilte hun opp med den ene hunden sin, en tispe av rasen basset, og derfra gikk det raskt.

— Det var en fryd å følge med da sporhunden jobbet. Først luktet den på pleddet i Lottes hundebur. Så gikk det bare en time før den «fikk los» på Lotte, forteller matmor Nina.

- Løp rett i armene mine

I 18-tiden mandag ringte eieren av sporhunden og sa at Lotte var lokalisert, i bratt terreng like ved Tertneskrysset i Åsane. Hun ville at Nina og mannen skulle komme for å lokke Lotte ned.

— Det var mannen min som først så at Lotte kravlet rundt i fjellveggen der, i et område så bratt at det er umulig for folk å gå der. Da jeg ropte, snudde Lotte og løp rett i armene mine, forteller Nina Søvig lykkelig.

Det var syv kalde minus da Lotte ble funnet, over to døgn etter at hun forsvant.

— Hun skalv som et aspeløv og var skitten fra ende til annen. Nå har vi vært til helsesjekk med henne på en dyreklinikk i Loddefjord. Alt står heldigvis bra til, men hun virker veldig trøtt og sliten, sier matmor Nina mandag kveld.

Rørt over omtanken

Knappe to uker før jul har hun allerede har fått «den optimale julepresangen», som hun uttrykker det.

— Det kan ikke bli bedre enn dette. Julen er reddet for vår del.

— Og jeg må få takke alle de vilt fremmede som frivillig har stilt opp for å hjelpe oss med letingen, sier Nina rørt.

Søndag lette opptil 20 personer etter den lille rømlingen. Også mandag jobbet frivillige, midt i julestria, med å lete etter Lotte.

— Det var folk ute og lette da sporhunden fant Lotte. Jeg måtte ringe dem og fortelle at de ikke trengte å lete lenger. Folk har vist en helt utrolig omtanke.

- Masse kos og varme

Mandag kveld er Nina og mannen, og selvfølgelig Lotte, tilbake i hjemmet på Herdla i Askøy. Der ligger det an til mye kos i tiden fremover.

Pluss høyenergifôr som Lottes «foreldre» fikk med fra dyreklinikken.

— Lotte skal få masse kos og omsorg og varme. Og i morgen skal hun få seg et godt, varmt bad, sier Nina.