Politi med våpen og skuddsikre vester aksjonerte lørdag kveld mot en adresse i en lavblokk i Hagerups vei like ved Langhaugen skole på Landås i Bergen.

— Vitner så en mann true en kvinne med pistol inne i leiligheten, sier operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt.

Smilte og lo da han ble tatt

Mannen, som er i midten av 20-årene og av afrikansk opprinnelse, ble pågrepet uten dramatikk cirka klokken 19.05.

Et vitne sier til BT at ble han stoppet av politiet ved den nedlagte bensinstasjonen ved Tveitavannet, og han smilte og lo under pågripelsen.

Politiet har ikke beslaglagt noen våpen, men mannen, som de kjenner fra mindre forhold tidligere, er plassert i fengslig forvaring.

Stakk av i bil

Meldingen kom inn klokken 17.50. Åtte minutter senere forsvant mannen fra leiligheten. Han stakk i en bil, som han etter kort tid forlot.

SÅ ANGREPET: Christer Sørensen bor i naboblokken.
SILJE KATRINE ROBINSON

— Det var totalt tre personer: Mannen, en kvinne og et barn i leiligheten. Våre folk på stedet forteller er at det er brukt vold mot kvinnen, sier Wallestad.Kvinnen skal ikke være mer skadet enn at politiet kaller det en legemsfornærmelse. Videre etterforskning vil vise hva mannen eventuelt blir siktet for, ifølge politiet.

— Vi har tatt inn noen folk til avhør, sier operasjonslederen, uten å ville spesifisere antallet nærmere.

Hamret på ruten

Mannen og kvinnen skal være samboere. BT har snakket med to naboer som så angrepet utspille seg.

— Damen hadde babyen på armen. Hun hamret på ruten og ropte om hjelp. Hun signaliserte en pistol med fingrene, sier Christer Sørensen som varslet politiet.

Sørensen bor i naboklokken, i likhet med Hege Grini.

Det var helt forferdelig. Dritekkelt. Det bor masse barn i blokken. Hege Grini

— Det var helt forferdelig. Dritekkelt. Det bor masse barn i blokken, sier Grini.

Mannen var altså på frifot i en drøy time. Minst åtte politifolk rykket ut. Flere utstyrte seg med hjelmer, visir, skuddsikre vester og våpen. Hundepatruljen har også vært i aksjon.

Vet du noe? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

GJØR SEG KLARE: Store politistyrker rykket ut til Landås.
SILJE KATRINE ROBINSON