— Selv om hun hadde tenkt å selge seksuelle tjenester i Norge, så har det ingenting med meg å gjøre. Jeg har aldri bedt henne om å gjøre noe slikt, sa den 54 år gamle thaikvinnen fra Gøteborg da saken startet i Bergen tingrett mandag.

Både 54-åringen og en 39 år gammel kvinne bosatt i Oslo nektet straffskyld for menneskehandel.

Begge er tiltalt for for å ha lokket en thailandsk kvinne i 40-årene til Norge via Sverige og presset henne til prostitusjon.

- Skulle drive massasje

I retten hevdet 54-åringen at hun hjalp den thailandske kvinnen til Sverige fordi hun selv ønsket å reise dit. Formålet skal ha vært at hun skulle tjene penger på massasje

— Jeg ble kjent med henne for 3-4 år siden da vi møttes på et hotell i Bangkok. Hun var svært flink til å massere og hun kom tilbake til meg flere ganger. Hun begynte også å fortelle om problemene sine og at hun hadde det vanskelig med kjæresten. Jeg ble glad i henne som en søster. Hun kaller meg mamma, forklarte kvinnen.

- Spurte om prostitusjon

Ifølge 54-åringen begynte kvinnen etter kort tid selv å snakke om at hun hadde lyst til å reise til Sverige.

— Hun spurte om hvor mye man kunne tjene på prostitusjon i Oslo også. Jeg sa at hun var en flink jente som kunne tjene penger på vanlige jobber, sa den tiltalte kvinnen.

Politiet mener at den tiltalte 54-åringen fikk 100.000 bhat (tilsvarende 20.000 kroner) av kvinnen for å hjelpe henne til Sverige og Norge. Senere skal hun ha fått 12.000 kroner av inntektene hun hadde som prostituert. I retten i dag innrømmet tiltalte å ha mottatt disse pengene, men hun hevdet bestemt at dette var et lån.

54-åringen skal ifølge tiltalen ha lurt den thailandske kvinnen til å komme til Sverige og deretter fraktet henne til Norge med løfte om at hun skulle få jobb som massør i Thorvald Meyers gate 66. Denne adressen ble styrt av den 39 år gamle tiltalte kvinnen som drev bordell fra sin leilighet.

Skjulte seg i Thailand

Den thailandske kvinnen måtte drive prostitusjon fra mars 2006. Deretter fikk hun reise til Bergen og arbeide ved «Wat Po Soneterapi» der politiet gjorde en razzia 31. oktober 2006.

I tillegg er en tredje kvinne tiltalt i saken, for hallikvirksomhet. Hun nekter straffskyld.

Saken som startet i Bergen tingrett i dag, kalles av politiet for Oslo-delen av den etterforskningen de startet etter razziaen mot Wat Po i Nikolaikirkeallmenningen i fjor. Samtidig med at politiet aksjonerte i Bergen, ble det også aksjonert i Göteborg og Oslo.

Ingen av de kvinnene som ble pågrepet på Wat Po, er tiltalt for menneskehandel. Heller ikke den 53 år gamle innehaveren som lenge skjulte seg for politiet i Thailand, helt til hun frivillig kom til Noge i vår og politiet tok passet fra henne.

I etterforskningen av Wat Po saken fant politiet bare grunnlag for å sikte de som sto bak driften for hallikvirksomhet.

I dette lokalet på Nikolaikirkealmenningen endte den thailandske kvinnen opp etter at hun skal ha blitt lurt til Norge.