Onsdag ble rettssaken mot mannen som drepte Hamre avsluttet i Bergen tingrett. Der ble det fremmet erstatningskrav på vegne av Hamres eldste datter. Hun er fem år og savner sin far.

— Hun elsket ham og beskrev ham som den snilleste, morsomste og kjekkeste pappaen. Hun kalte ham «pappa Polle», sier jentens mor, som var samboer med Hamre i flere år. Sammen fikk de barnet i 2006.

- Fortjener anerkjennelse

5-åringen krever oppreisning på 200.000 kroner og erstatning på 158.000 kroner via bistandsadvokat Line Ingebrigtsen.

— Det er dokumentert at han var en viktig person i hennes liv, sa Ingebrigtsen i retten.

Moren forklarte seg også og fortalte om forholdet mellom Paal-Andre Hamre og datteren.

— Hun fortjener anerkjennelse for sin far. Paal-Andre fortjener anerkjennelse for at han var der for henne fra hun ble født. For oss er Paal-Andre uerstattelig, sa moren i retten.

— Paal-Andre var sammen med henne på høytidsdager som nyttårsaften og 17. mai. Han gikk turer med henne og kom flere ganger ens ærend hjem til oss for å si god natt til henne, sa moren.

— Tenker mye på ham

Hun fortalte at tiden etter drapet har vært tøff for dem begge.

— Det er veldig vanskelig å fortelle en liten jente at hun ikke skal se pappa igjen. Ingen barn på fire år bør gå i begravelse til en av sine foreldre. Hun tenker mye på ham. Heldigvis har personalet i barnehagen vært veldig flinke, sa moren.

Da Hamre ble drept, var hans daværende samboer gravid. Hun fødte en jente torsdag i forrige uke. Også hun krever oppreising og erstatning på til sammen 353.708 kroner. Totalt er det fremmet økonomiske krav fra Hamres familie på i overkant av 1,5 millioner kroner fra den tiltalte.

Arild Dyngeland er forsvarer for den tiltalte mannen. I sin prosedyre stilte han spørsmål ved Hamres evne til å forsørge barna, tatt i betraktning av at han ikke hadde arbeid og ikke hadde fast samværsordning med eldste datter og nylig hadde sonet en dom på ni måneder i fengsel.

UT PÅ TUR: Paal-Andre Hamre på aketur med datteren ved Tveitevannet på Landås.
PRIVAT
NYTTÅRSAFTEN: Paal-Andre Hamre med datteren nyttårsaften 2009. De hadde gått julebukk.
PRIVAT