– Jeg er lettet innvendig, fordi vi begynner å se løsningen, sier Trine Frantzens søster Jannicke til BTV.

Hun hadde ikke forventet at søsterens samboer skulle bli siktet for drap, til tross for at han tidlig i etterforskningen var i politiets søkelys.

Se intervju med Jannicke Frantzen

Ola Thune møtte den andre siktede, en 46 år gammel mann, i Bergen denne uken, bare et drøyt døgn før han og Trine Frantzens samboer ble pågrepet. Se video

Les også: To tatt for drap

– For meg var det uventet. Jeg hadde kanskje håpet at det skulle være vilt fremmede mennesker som hadde gjort dette. Det er veldig trist hvis samboeren har noe med dette å gjøre, for Trine var jo veldig glad i ham. Jeg forstår ikke at det går an å drepe et så godt menneske som Trine. Hun fortjente ikke dette, sier Frantzen.

Hun har ikke snakket med søsterens samboer siden Trine forsvant.

– Som et sjokk

Til tross for at både politiet og privatetterforsker og programleder Ola Thune den siste tiden har jobbet med saken, kom pågripelsene som et sjokk på henne.

– Men samtidig vet jeg at jeg har jobbet med dette i nesten tre år. Jeg vet at så lenge jeg står på, så blir det løst til slutt. Dette viser bare at det jeg har sagt hele tiden er riktig. Jeg har visst helt siden 18. mai 2004 at Trine ikke er blant oss lenger, sier Frantzen.

Nå er det familiens håp at Trine Frantzen skal bli funnet.

– Vi håper å få gravlegge henne til 35-årsdagen hennes i vår

Trine Frantzens familie har helt siden forsvinningen i mai 2004 stått på for å få hjelp til å finne søsteren og datteren. Omkring to måneder etter forsvinningen anmeldte familien Os lensmannskontor til SEFO, fordi de mente politiet ikke tok forsvinningen på alvor.

Utlovet dusør

Lensmannskontoret ble frifunnet av SEFO senere samme sommer.

I mars 2005 kom privatetterforsker Ola Thune inn i saken. Etter at programmet «Savnet» tok for seg Frantzens forsvinning i oktober i fjor, fikk Thune inn flere nye tips.

Samtidig opprettet Hordaland politidistrikt en ny etterforskningsgruppe i saken.

Den siste tiden er det gjort en rekke nye søk etter Frantzen, blant annet i området rundt Øvsttunveien 25, der hun var på fest natten hun forsvant.

For to uker siden gikk Frantzen-familien ut og utlovet en dusør på 250.000 kroner til den som gir opplysninger som fører til at Trine blir funnet.

Jannicke Frantzen har hele tiden vært overbevist om at søsteren ble drept. Her sammen med privatetterforsker Ola Thune.
Bergens Tidende
Her møter Thune 46-åringen som er siktet for drapet. Se video fra møtet ved å klikke på lenken til venstre.
BTV